Logo dizajn

Logo dizajn je oblast grafičkog dizajna. Logotip je grafički znak kompanije ili institucije. Izveden je u jedinstvenom grafičkom stilu i predstavlja mešavinu grafičkih elemenata (likovnih i tipografskih celina) ili je eksplikacija specifičnog grafičkog rešenja. Logotip treba da bude izveden jednostavno i da se jasno i trenutno prepoznaje kao aplikacija kako u boji tako i u crno beloj štampi.
Grafički složeni logotipi danas nisu u modi i teško se pamte.

Brend i logo kompanije

Šta imaju zajedničko ova dva pojma? Šta ih povezuje i kako ne mogu jedan bez drugog? Logo je ništa drugo do vizuelni identitet kompanije, organizacije ili institucije. On predstavlja kompaniju ili određeni brend koji ta kompanija proizvodi ali takođe i objašnjava i delatnost kojom se ona bavi. Logo čini da se jedna kompanija izdvaja od konkurencije na tržištu. Logo je sastavni deo svakog dizajna ambalaže.

Jednostavnost oblika i forme, izbor boja i moderna tipografija i likovno rešenje – odlike su dobrog logo dizajna.

Kvalitetan logotip

Vizuelna komunikacija i izrada kreativnih resenja: zrada kvalitetnog logotipa je prva stvar koja izdvaja vasu firmu u moru drugih. Logo se radi jednom i zato napravite dobar izbor! Poverite izradu logotipa iskusnim dizajnerima firme TITAN DIZAJN

Kome je logo potreban?

Svaka firma, društvo kompanija koja se osnuje ili je u procesu osnivanja mora da ima dizajn logoa. Na njemu se zasniva početak rada svake kompanije, organizacije, preduzeća. Kasnije on raste u brend kakvim ga vide kupci.

Kompanijska boja

Sastavni deo vizuelnog identiteta jeste kompanijska boja. Zaglavlje i interfejs korporativnog sajta podrazumevaju implementaciju kompanijskog logotipa u levom uglu i pozadinsku boju kompanije, koja čini zaglavlje i centralni navigacioni sistem.
Logotip kompanije je vruća tačka (link) koji prema konvenciji na Webu vraća korisnika na početnu stranu. Kompanijska boja ne sme biti „neodre đena“. Najbolje je za kompanijsku boju uzeti jednu od šesnaest osnovnih boja. Prilikom izbora kompanijske boje treba voditi računa o značenju boja u našoj kulturi i izabrati boju koja odražava polje delatnosti kompanije. Ako je na primer u pitanju prodavnica organske hrane, logotip treba biti izveden iz prirodnih boja.

Proces izrade

Sve počinje od kreativnog brifa koji Vam mi pošaljemo. Kreativni brif sadrži ključna pitanja na koja treba da odgovorite a koja su nam neophodna da bi krenuli u proces izrade logotipa. Izrada logotipa polazi od ključnih pitanja a to su: Tačan naziv kompanije ili brenda; da li kompanija ima slogan; koja je vaša ciljna publika; koje boje mislite da treba da ima vaš logo ili želite da sve osmislimo mi; koji stil volite (klasičan, moderan, sveden, vintage….)

Profesionalni dizajneri

Naš tim koga čine art direktor i profesionalni dizajneri su spremni da odogovore na sva vaša pitanja da bi dobili profesionalni logo dizajn. Nemojte se ustručavati da nam što bolje opišete Vašu kompaniju. Što Vas bolje upoznamo, naš rad na izradi logoa će biti bolji i oslikavaće i još bolje će oslikati vašu kompaniju.

Cene logo dizajna

Logo je od suštinskog značaja za identitet brenda ili kompanije. Ključno je koristiti logo koji se izdvaja od konkurencije, koji je drugačiji. Zato se uvek postavlja pitanje koliko košta dizajn logotipa? Kao i kod svih Vaših troškova u poslovanju želite da znate i troškove dizajna logotipa u odnosu na kvalitet i koji ćete dobiti. Angažovanje profesionalnog dizajnera ili kreativne agencije pomaže da osigurate da vaš dizajn logoa bude prepoznatljiv i da prenosi poruku vašeg brenda. Kao i kod svake usluge, postoji niz cena i paketa dizajna logotipa, i važno je shvatiti šta dobijate – ili ne dobijate – za svoj novac.

Koliko košta novi logo

Cena može da varira od 0 eura do 10 000 eura, sve zavisi da li ste startup kompanija ili velika korporacija koja je rešila da uloži veliku investiciju u svoj brend identitet. U svakom slučaju ako ste pokretač biznisa i želite da se pojavite ozbiljno na ciljanom tržištu vaš budžet bi trebalo da se kreće od 300 do 1,300 eura. Zato uvek dobro pregledajte vaš budžet pre nego što se upustite u dizajn vašeg loga. Ne zaboravite da je logo osnovni identitet i za web dizajn, tj. njegova kreacija i boje će itekako uticati na izgled i boje web sajta koji budete kasnije napravili. Naša kreativna agencija ćese potruditi da Vam uradi dizajn logoa da zadovolji sve Vaše potrebe. Za istu cenu možemo Vam ponuditi grafički dizajn vizit karte i memoranduma. To je osnovni paket sa kojim se započinje korporativni identitet. Ukoliko Vam nakon logo dizajna zatreba dizajn ambalaže ili web dizajn stojimo Vam na raspolaganju.

Najjeftiniji logo dizajn

Ako ste profesionalni dizajner onda logo možete u Ilustratoru da dizajnirate sami. Medjutim ko nije dizajner i budžet mu je veoma mali i nije u mogućnosti da angažuje kreativnu agenciju, pa čak ni freelancera uvek može da iskoristi neki od logo generatora koji iha zaista mnogo na tržištu. Platićete svega nekoliko eura od 15 do 50 ali mogučnosti su mnogo ograničene. Logo generatori Vam nude ograničene oblike i simbole, svega nekoliko fontova. Dakle ko ima izraženu estetiku ili misli da ima, može uz ove ograničene mogućnosti da dođe do cilja.