odrzavanje web sajta
Titanservise3
Titanservise2..
Titanwebservise
Odrzavanje vem sajta

Održavanje veb-sajtova

Održavanje web sajta je danas više nego potreba. Uspešan biznis danas je nemoguće zamisliti bez nekoliko najvažnijih faktora, među kojima je veb-sajt svakako jedan od najvažnijih. Potencijalni kupci, u potrazi sa proizvodom, pretražuju internet i tako pronalaze ono što im je potrebno. To znači da ako neka firma nema svoj veb-sajt, ona praktično kao i da ne postoji, odnosno nije vidljiva većini kupaca. No, nije dovoljno samo imati sajt, jer mnogi imaju sajtove koje niko ne posećuje, već taj sajt treba da bude i pravilno održavan što je preduslov za dobro pozicioniranje na pretraživačima.

Sastavni deo ispravnog funkcionisanja sajta je pravovremeno i kvalitetno održavanje, kako bi sajt bio dostupan 24 sata i 365 dana u godini. Pod održavanjem sajta se podrazumeva mnogo toga – od ažuriranja različitih vrsta sadržaja, preko dodavanja novih proizvoda u online prodavnicu, čuvanja i arhiviranja podataka, vođenja računa o bezbednosti podataka i samog sajta i sl.

Sve ovo zahteva puno vremena i znanja, pa obično kompanija kao vlasnik sajta za to nema vremena, sem ukoliko u timu ne postoji osoba koja je posebno zadužena za to. Zbog toga, angažovanjem agencije štedite dragoceno vreme i prepuštate profesionalcima da se brinu o postavljanju aktulenih informacija na vaš sajt, koje će uvek biti dostupne vašim kupcima. A pored toga, ne morate ni da brinete o bezbednosti sajta i da li će on i sadržaj na njemu uvek biti dostupni kupcima ili korisnicima vaših usluga.

Drustvene mreze
256 opcija

Šta je održavanje web sajta?

Održavanje veb-sajta predstavlja stalni proces unapređenja i dopunjavanja informacija, ali i kontinuiranu brigu o bezbednosti sajta i sadržaja na njemu. U zavisnosti od toga koga pitate šta je održavanje sajta, možete naići na različite odgovore. IT stručnjaci (programeri i sistem administratori) na održavanje gledaju sa tehničke strane, jer se oni brinu o sigurnosti i funkcionalnosti- sprečavanje pristupa neautorizovanih osoba sajtu, ažuriranje CMS-a, backupovanje podataka i sl.

marketing-za-web-sajtove-Titandizajn

Šta kaže marketing?

Marketinški stručnjaci pak razmišljaju o sajtu na drugi način, pa tako je održavanje za njih stalno dopunjavanje sajta i kreiranje SEO friendly tekstova i drugog sadržaja, upravljanje web shopom, analiza saobraćaja i odakle on dolazi, povezivanje sajta i newslettera i dr. U nastavku se nalaze neke od aktivnosti koje se sprovode na nedeljnom, mesečnom i godišnjem nivou kada je održavanje veb-sajtova u pitanju:

  • Dodavanje novog sadržaja na sajt – tekstovi, fotografije, vizuali,
  • Optimizacija sadržaja,
  • Analiza brzine učitavanja stranica i unapređenje ovog paramentra,
  • Analiza posećenosti stranica i efikasnosti SEO procesa,
  • Provera bezbednosnih parametara,
  • Prilagođavanje sadržaja responsive web designu,
  • Unapređenje dizajna veb-sajta,
  • Obnova domena i hostinga.
seo sajta

Zbog čega je važno održavanje veb-sajta?

Ukoliko se sajt ne održava redovno, na njemu će se onda nalaziti zastarele informacije i time njegova svrha da bude izvor aktuelnih informacija nije ispunjena. Zbog činjenice da kupci svega tridesetak sekundi provode na nekom sajtu tražeći informacije, važno je da sadržaj na njemu bude ažuriran, inače će kupci otići pravo na sajt vaše konkurencije. Ukoliko želite da vaš biznis raste i razvija se, taj rast treba da prati i vaš veb-sajt. To znači da u sajt treba stalno ulagati i stalno ga unapređivati.

Benefiti redovnog održavanja web sajta

Pošto smo definisali šta znači redovno održavanje i zbog čega je ono važno za veb-sajt, vreme je da istaknemo i benefite koje ćete osetiti ukoliko redovno unapređujete svoj sajt i vodite računa o njemu.

brzina-ucitavanje-sajta-optimizacija

Održavanje web sajta – brzina je bitna

Poboljšanje korisničkog iskustva – najvažnija je brzina učitavanja sajta, a zatim i niz dizajnerskih rešenja koje će uticati na to da se kupci lakše snalaze,
– Veće poverenje korisnika – dobre performanse sajta znače i veće poverenje korisnika u vašu kompaniju i njene proizvode,
– Bolje rangiranje na pretraživačima – što je sajt brži i ima bolje performanse, to će i rangiranje biti bolje,
– Manji troškovi – kada se redovno održava sajt, problemi koji na njemu mogu nastati se odmah rešavaju i ne nagomilavaju se, dok kada se skupi više problema odjednom, to može da košta puno,
– Povećanje posećenosti i prodaje – optimizovanje sadržaja i konstantno ulaganje u kvalitetan sadržaj donose povećanje posećenosti sajtu, a samim tim i posredno povećanje prodaje.

održavanje sajta

Šta podrazumeva usluga održavanja veb-sajta u Titan dizajnu?

– Redovan backup sajta i baze podataka,
– Ažuriranje CMS-a i dodataka,
– Ažuriranje kontakt podataka,
– Objavljivanje vesti i drugih informacija u vezi sa kompanijom i njenim poslovanjem,
– Objavljivanje fotografija, kreiranje i postavljanje različitih vizuala,
– Pisanje i postavljanje optimizovanih tekstova na kompanijski blog,
– Održavanje web shopa,
– Procesuiranje narudžbina preko web shopa,
– Optimizacija sadržaja na sajtu za pretraživače,
– SEO analiza postojećeg sadržaja i ključnih reči,
– Praćenje rangiranja sajta na pretraživačima,
– Kontrolisanje prijava za newsletter i povezivanje sajta sa newsletter kampanjama.

Zbog čega treba da prepustite održavanje svog veb-sajta timu Titan dizajna?

Titan dizajn ima dugogodišnje iskustvo u kreiranju i održavanju veb-sajtova i naš tim dobro poznaje sve CMS platforme za upravljanje sadržajem na sajtovima. Usluga održavanja i podrške upravljanju veb-sajta je dostupna uvek kada je to potrebno klijentu, zato što znamo koliko je sajt važan za poslovanje svake kompanije.

Pošto znamo koliko je sajt važan za vaš biznis, dozvolite da za vas kreiramo veb-sajt i konstantno radimo na njegovom unapređenju zajedno sa vama, kako biste se vi posvetili svim drugim aspektima poslovanja i postali još bolji.

Naš tim će posvećeno i stručno pristupiti svakom vašem potencijalnom problemu sa funkcionisanjem sajta i pronaći najbolje rešenje da on bude siguran, a podaci na njemu zaštićeni i uvek dostupni. Takođe, kontinuiranim praćenjem i analizom poseta sajtu, dolazimo do važnih zaključaka na osnovu kojih možemo da vam predložimo mere za povećanje broja poseta i unapređenje sadržaja na veb-sajtu.