AnyConv.com__seo-web-sajta-1

Kada započinjete stvaranje biznisa, na početku, je uvek najvažnije da kupci saznaju za vas. U današnjem digitalnom društvu, kada se sve dešava na internetu, važno je imati veb-sajt, jer nam on može pomoći da povećamo vidljivost biznisa. Međutim, često nije dovoljno samo imati sajt, jer to ne garantuje njegovu dobru pozicioniranost na Google i ostalim pretraživačima. Pitate se kako možemo uticati na to da Google prepozna vaš sajt kao koristan i da ga dobro rangira u pretragama? Odgovor je jednostavan- SEO i optimizovanje sadržaja na veb-sajtu za pretraživače.

Cilj optimizovanja sadržaja je što bolje rangiranje vašeg veb-sajta na internetu, kako bi vaši potencijalni kupci prilikom ukucavanja ključnih reči u pretrazi među prvim rezultatima ugledali baš vašu stranicu. Proces optimizacije treba da se sprovodi kontinuirano, kako bi se održala sigurna pozicija na Google pretraživaču. Konkurencija za pojedine ključne reči je velika, pa je potrebna dobro osmišljena strategija. Za svakog klijenta osmišljavamo jedinstvenu SEO strategiju, jer svaki sajt ima svoje specifičnosti i ne postoje dva ista, pa je potrebno kreirati originalno rešenje prilagođeno njegovim potrebama.

AnyConv.com__seo-sajta
AnyConv.com__seo-sajta-2

Šta je SEO?

Search Engine Optimisation ili SEO, predstavlja skup nekoliko tehnika koje omogućavaju sadržinsku i tehničku optimizaciju sajta za pretraživače. Treba ipak imati na umu i to da SEO ne prilagođava samo sajt pretraživačima, već ga optimizuje i za korisnike koji pokušavaju da ga pronađu. Kada Google algoritam prepozna određeni sajt kao najrelevantniji i najbolji za određenu reč koju je korisnik ukucao u pretraživač, tada će ga prikazati na prvom mestu u pretrazi.

Optimizovanjem sadržaja na sajtu, njegova pozicija na pretraživačima će biti sve bolja i vaš veb-sajt će se kotirati među najuspešnijim za određene ključne reči. To će značiti da kada neko ukuca određenu ključnu reč, koja je vrlo tražena u vašoj industriji, vaš sajt će se pojaviti na prvoj stranici u delu gde se nalaze organske pretrage.

AnyConv.com__sta-je-seo-960x630

SEO je danas, pored plaćenih oglasa, jedna od nezaobilaznih metoda koja se koristi za visoko pozicioniranje na Google pretragama. Za kreiranje relevantnog sadržaja, koji Google prepoznaje kao kvalitetan, treba znati određena pravila. Pre svega, to znači da tekstovi na veb-sajtu ne smeju biti samo skup ključnih reči, već oni moraju donositi vrednost korisnicima. Kada Google prepozna takav tekst, on njega i veb-sajt pozcionira na visoko mesto.

Šta podrazumeva SEO?

Google i ostali pretraživači imaju određeni set pravila koja treba dobro poznavati i sa kojima treba usaglasiti sadržaj na sajtu, kako bi on bio dobro rangiran. Taj set pravila se odnosi, kako na tehničku usaglašenost sajta, tako i na sadržaj i njegov kvalitet, ali pre svega na činjenicu da sadržaj mora biti originalan i da sadrži relevantne informacije.

Osnovni elementi SEO-a su:

 • On page SEO – kvalitetan sadržaj (tekstualni, vizuelni) i pravilno formatiranje stranice,
 • Off page SEO – dobijanje organskih linkova sa ciljem podizanja rejtinga i autoriteta sajta,
 • Tehnički SEO – različita prilagođavanja sajta, koja će učiniti da mu pretraživači lakše pristupaju i rangiraju njegove stranice.
AnyConv.com__seo-benefiti-960x630

Koji su glavni benefiti optimizacije veb-sajt?

SEO je, zbog svoje efikasnosti i vidljivih efekata na poboljšanje performansi sajta, široko prihvaćen kao neizostavna online marketinška tehnika koja donosi odlične rezultate. Iako su benefiti optimizacije brojni, mi ćemo naglasiti 3 najvažnija:

 • Povećanje saobraćaja ka veb-sajtu – pozicioniranje sajta na prvoj stranici Google pretraživača donosi značajan broj impresija, klikova i poseta sajtu. Kvalitetno napisani meta opisi, koji sadrže ključne reči i tagove, će dodatno pomoći korisnicima da shvate o čemu se radi u određenom tekstu. Oni će uticati i na povećanje CTR-a, zbog čega se takođe povećava saobraćaj,
 • Isplativost – targetira korisnike koji već sami aktivno traže na internetu određeni proizvod ili uslugu. Već ih zanima tema i znaju šta žele. Mnogo je jeftinije targetirati preciznije određenu grupu korisnika, nego raditi po principu ‘moja ciljna grupa su svi’. Korišćenjem pravih ključnih reči i fraza u kreiranju sadržaja na veb-sajtu, dolazi se do zainteresovanih korisnika i tada se dešava poklapanje interesa,
 • ROI – SEO omogućava rezultate koje je lako pratiti i izmeriti, bez obzira na to da li imate e-commerce sajt ili ne. Tačno znamo kada dolazi do povećanja saobraćaja i konverzija na sajtu i kada se rangiranje na pretraživačima poboljša. Na e-commerce sajtovima pratimo preko kojih ključnih reči dolaze kupci, dok na drugim sajtovima pratimo da li su korisnici kliknuli na ‘kontaktirajte nas’ ili ‘zakažite’.
AnyConv.com__seo-audit-960x630

Šta podrazumeva usluga optimizacije veb-sajta u Titan dizajnu?

 • SEO audit,
 • Tehnički SEO,
 • SEO strategija,
 • SEO copywriting,
 • SEO content writing,
 • Pretraga ključnih reči,
 • On-page i Off-page SEO,
 • Link building.
AnyConv.com__seo-optimizacija-sajta-960x630

Zbog čega treba da izaberete Titan dizajn za svog SEO partnera?

Full-service marketing agencija Titan dizajn vodi uspešno SEO kampanje za svoje klijente u nekoliko najkonkurentnijih industrija. Naše znanje i naša stručnost su spoj tehničkih znanja i kreativnosti, bez koje ni SEO ne može biti urađen dobro. Ali, to nije dovoljno za uspeh, pa smo tokom godina izgradili i saradnju sa brojnim portalima širom Srbije, na kojima možemo plasirati vaše proizvode i usluge korišćenjem tehnike backlinkovanja.

SEO znači postepeno i kvalitetno napredovanje kroz Google algoritam do željenog cilja- prve stranice. Na tom putu treba biti uporan i ne odustajati, jer to znači stagnaciju i povratak unazad. Umesto toga je važno plasirati kvalitetan sadržaj, graditi odnos sa korisnicima i voditi računa o njihovim potrebama. Poverenje korisnika će vas dovesti do vrha i do tamo nema prečica, već samo kontinuiran rad.

Takođe, važno nam je da gradimo i poverenje između nas i klijenata, pa insistiramo na tome da naš odnos bude zasnovan na kvalitetnoj komunikaciji, želji da predano radimo na izgradnji zajedničkog uspeha i da otvoreno delimo informacije jedni sa drugima. Ukoliko se odlučite za nas kao vaše SEO partnere, posvetićemo se vašem veb-sajtu u potpunosti kreirajući jedinstvenu strategiju za njega.