Dizajn i izrada kataloga

Grafički dizajn i izrada kataloga predstavlja alata da jedna kompanija predstavi asortiman stavki različitih proizvodnih linija. To znači da se katalog i bez posredstva prodavca dostavljaja mušteriji kako bi ih pridobili za kupovinu. Katalog mora da bude ubedljiviji kako bi posmatrača angažovao pomoću lepe fotografije i detaljnih opisa. U agenciji titan dizajn Vam nudimo jedinstven grafički dizajn kataloga.
Od ideje, dizajna, fotografisanja vaših proizvoda koji će biti u katalogu.

Grafički dizajn kataloga

Efektivni katalozi omogućavaju da korisnici brzo pronadju informacije koje su im potrebne. Najjednostavniji način da se to uradi jeste organizovanje sadržaja na jasno odredjene i označene delove koje je lako pronaći i razlikovati. Ove kategorije proizvoda mogu se razlikovati prema tipu stavke, funkciji koju imaju ili mestu na kome se koriste.
Grafički dizajner moze dak koristi krupne slike, natpise ili izbor boja kako bi obeležio različite odeljke. Podjednako je važno obezbediti lako snalaženje na stranici, što dobro organizovana mreža može da osigura. Pošto kupci obično nemaju fizički kontakt sa proizvodom, važno je da stavke u katalogu budu prikazane precizno pomoću jasne fotografije i detaljnih opisa.
Veličina, boja, cena i druge posebne karakteristike trebalo bi da budu naglašene u tekstu radi brzog prepoznavanja. Katalog može biti objavljen kao štampano izdanje ili kao elektronski dokument.

Katalog ili brošura?

Brošure i katalozi imaju slične funkcije tako da je njihov primarni cilj da prodaju proizvode ili usluge odredjenom ciljnom tržištu. Razlika je u tome što brošure imaju tendenciju da prikazuju samo jednu liniju proizvoda ili usluga, i obično ih prodavci usput daju mušterijama, dok katalozi sadrže asortiman stavki različitih proizvodnih linija, i bez posredstva prodavca se dostavljaju mušteriji kako bi ih pridobili za kupovinu. Katalog mora da bude ubedljiviji kako bi posmatrača angažovao pomoću lepe fotografije i detaljnih opisa.

Saveti za dizajn kataloga

Kontakt informacije

Kontakt informacije, uključujući i brojeve telefona i adrese web-lokacija, važne su za layout i moraju da budu prikazane na svakoj stranici u slučaju da mušterija iscepa stranicu iz kataloga i poželi da nešto poruči.

Detaljna fotografija proizvoda

Svaka slika trebalo bi ne samo da prikazuje proizvod u njegovom najboljem svetlu, vec ton fotografije mora da se poklapa sa tonom kataloga i da prenese kvalitete koji izrazavaju prirodu brenda. Boja je kriticna – ono sto musterija vidi u katalogu trebalo bi jasno da prikazuje datu stavku u svakom pogledu.

Navigacija

Katalozi bi trebalo da budu laki za koriscenje. Oznacite sve slike proizvoda brojevima ili slovima koji odgovaraju opisima koji se pojavljuju uz sliku ili na odredjenoj lokaciji na stranici.

Informacije o naručivanju

Tabela sa dimenzijama, informacije o naplati, putstva za isporuku i detalji o placanju neophodni su za uspesnu transakciju. Uverite se da je ova oblast dobro organizovana i potpuna.