Dizajn ambalaže, pakovanja i etikete

Kvalitetan dizajn ambalaže, pakovanja proizvoda izdvaja baš Vaš proizvod iz mora drugih i učestvuje u stvaranju brenda i u njegovoj promociji. Dizajn ambalaže počinje stvaranjem grafičkog dizajna cele palete proizvoda, kako bi se svaki od njih uklopio u liniju kojoj pripada. To je jezik koji potrošači veoma lako razumeju i uz pomoć kojeg će lakše dolaziti do vašeg proizvoda na prepunim gondolama hipermarketa. Proizvod koji se svojim dizajnom izdvaja od drugih biće mnogo brže primećen. Potrošaču je potrebno u proseku oko 5 sekundi da se odluči za kupovinu proizvoda.

Zašto je ambalaža važna?

Ambalaža nije samo kutija za izlaganje, skladištenje ili transport proizvoda, ona identifikuje, razlikuje i stvara dojam na rafu kako bi se privukla ciljna publika. Efektna ambalaža prikazuje specifične aspekte proizvoda ili beneficije servisa, kvalitet (kvalitetan vs. ekonomičan), ili fizičke osobine (kao što je ukus ili miris). Kao važan deo brenda, njen zadatak je da prenese poruku o brendu postavljajući proizvod naspram onog koji je konkurentan.

AMBALAŽA NAGLAŠAVA OSOBINE PROIZVODA

Dizajn ambalaže treba da naglasi važne osobine ili specifične pednosti proizvoda. Jedan od načina da se naglase ključne infomacije je korišćenje posebnih materijala kao što su nalepnice od folije ili metalik boje koje privlače pažnju posmatrača. Još jedan način da se obavesti i privuče mušterija je bliže prikazivanje proizvoda kroz acetatske ili celofanske prozore. Prikazivanje proizvoda može biti efikasna strategija jer smanjuje misteriju i kupci mogu biti sigurniji pri kupovini proizvoda. Za neke proizvode, najvažnija stvar su njihova svojstva. Dizajniranjem ambalaže koja će obuhvatiti dodatnu listu sa prednostima, osobinama ili drugim važnim informacijama, dizajner će promovisati interakciju sa posmatračem; kao što znamo, stavljanjem proizvoda u ruke potrošača pola bitke je dobijeno.

DIZAJN PAKOVANJA, ETIKETE

Nudimo fantastična dizajnerska rešenja za sve vrste etiketa i pakovanja. U stanju smo da ceo projekat izvedemo od početka do kraja. Od osmišljavanja imena proizvoda, izbora ambalaže, vrste papira ili vrste folije do fotografisanja proizvoda i pravljenje 3d modela.

DIZAJN Termosliv etikete

Pogledajte primer dizajna termosliv etikete sa proivod Eurocrem u varijanti kada je na pakovanju urađena varijanta sa termoslivom.
Termosliv ili termoskupljajuće etikete (sliv), su jedan od najkvalitetnijih načina predstavljanja pakovanja. Kvalitet štampe je odličan, proizvod vizuelni veoma dobro izgleda.

PROCES IZRADE

Priprema za štampu

Jedan od najvažnijih elemenata posle dizajna ambalaže jeste priprema za štampu. Priprema za štampu se razlikuje u zavisnosti od vrste ambalaže tj. da li je papirna ambalaža, karton, folija itd. Takodje bitan elemnt kod pripreme je da li se radi za digitalnu, ofset ili flekso štampu. Kod flekso štampe kada se radi priprema za folije veoma se vodi računa o posebnim bojama, kao i o tome ako postoji neka fotografija, ona se mora posebno prilagoditi za ovu vrstu štampe.