digitalni marketing

Digitalni marketing

Digitalni marketing kao opšti kanal komunikacije brendova zauzima vodeću ulogu. Digitalni marketing čak i u Srbiji kod nas postaje vodeći parametar za brend strategiju. Radimo sve vrste Facebook i Instagram kampanja, koje će popularno ‘boostovanje’ staviti u službu jačanja vašeg brenda. Na taj način ćete pored jakog online prisustva, takođe dobiti i konkretne benefite kada je prodaja vaše usluge ili proizvoda u pitanju.

Ukoliko želite da vaš biznis bude dobro pozicioniran na pretrazi u Google pretraživaču, onda to možete postići na dva načina a mi imamo potrebna znanja da uspete na oba polja. Plaćene ‘Google Ads’ kampanje su deo posla koji volimo i koji na vrlo merljiv i konkretan način klijentima donosi željene rezultate.

Drugi način da vaš sajt bude dobro pozicioniran na Googlu je SEO optimizacija, koja jeste duži put do najbolje pozicije na čuvenoj prvoj strani ali je zato i mnogo efikasniji. Ključne reči, metatagovi i ostali parametri koji se prilagođavaju za svaki pojedinačni tekst na vašem sajtu, privućiće nove kupce i povezaće vaš biznis sa njihovim interesovanjima.

sastanak digitalni marketing
sastanak digitalni marketing

Social Media and Community Management

Pored dizajna, kojim se naša agencija bavi, klijentima nudimo i sve vrste usluga koje su vezane za društvene mreže i upravljanje profilima na njima. Sa klijentima razgovaramo o njihovim idejama i željama, kako treba da izgleda jedan profil na određenoj društvenoj mreži (Facebook, Instagram itd.), zatim te ideje pretočimo u strategiju kojoj dodamo neophodno iskustvo i razumevanje ‘niše’ u kojoj klijent posluje.

Ako ste prisutni na društvenim mrežama, to nije dovoljno, već ono što vaši pratioci (fanovi) dobijaju od vas. Zajednica sa kojom svakodnevno razgovaramo i koju gradimo u vaše ime, najveća je vrednost koju možete imati kao kompanija, brend. Zbog toga je važno napraviti strategiju, relevantan sadržaj i uložiti budžet u pravilno targetiranje potencijalnih kupaca.

social media oglašavanje

Definicija digitalnog marketinga

Mnogo je definicija digitalnog marketinga u opticaju i sve ih možete pronaći na internetu, no ono što je za svakog klijenata važno da zna u vezi sa ovom oblašću marketinga je da nam upravo ona omogućava kreiranje digitalnih strategija i uči nas na koji način je najbolje koristiti onlajn alate kako bismo podigli svest o brendu i kompaniji na internetu.

Uzimajući u obzir činjenicu da u Srbiji pristup internetu ima 80% domaćinstava i da ga koriste svakodnevno, kako zbog posla, tako i u svoje slobodno vreme na različitim vrstama pametnih uređaja – sasvim je logično da kompanije svih veličina budu tamo gde su i njihovi kupci.

Za razliku od klasičnih marketiniških alata, koji su dominirali prethodnih godina i koji su komuniricali sa široko određenom ciljnom grupom, pa su i njihovi rezultati bili teško merljivi, digitalni marketing nudi opciju preciznog targetiranja pojedinaca uz korišćenje mnogo manjih budžeta nego što je to ranije bio slučaj.

devojka gleda u telefon
devojka se smeje i gleda u telefon
telefoni svima u rukama vidi se lice devojke
marketing slika ruke i telefoni
pogled odozdo na slici svi se dopisuju
društvene mreže ikonice

Šta je i kako funkcioniše digitalni marketing ?

U najkraćem, digitalni marketing se odnosi na sve marketinške aktivnosti koje se sprovode kroz elektronske uređaje i na internetu, zbog čega ga zovemo ili digitalni ili internet marketing. Dakle, sve plaćene oglase i kampanje koje viđamo što na društvenim mrežama, što na medijskim i drugim portalima, ali i poruke koje dobijamo preko Viber i sličnih aplikacija, baš kao i e-mail promotivne poruke koje stižu u naš inbox – sve ovo i mnogo više od toga je digitalni marketing.

Danas, se mnoge kompanije interesuju za ovaj vid oglašavanja i promocije svojih proizvoda i usluga, jer smatraju da je najisplativiji. Za njegovo funkcionisanje potrebno je koristiti različite taktike, sve od SEO (optimizacije za pretraživače), preko marketinga na društvenim mrežama, zaključno sa displej advertajzingom, ali i mnogim drugim koje ćemo kasnije pomenuti.

svi stoje i smeju se

Zašto treba odabrati digitalni marketing?

Osim glavnih prednosti koje smo već naveli, a koje se odnose na mogućnost preciznog targetiranja kupaca u kampanjama i to uz manje ulaganja, nego što je to slučaj sa kanalima komunikacije koji su povezani sa tradicionalnim marketingom, postoje dodatne prednosti koje ćemo istaći.

Postoji veliki broj kanala preko kojih kompanija može da se obrati kupcima i prenese im svoje poruke. No, osim što može da promoviše svoj rad, proizvode i sl. kompanija putem ovih kanala može i da dobije najbolju povratnu informaciju od kupaca o svojim uslugama ili proizvodima. Ovo je još jedan iskorak u odnosu na klasičan marketing, koji služi samo za jednostranu komunikaciju.

Budući da postoji veliki broj kanala za prenošenje poruke (od popularnih društvenih mreža, preko e-mail marketinga, blogova, pretraživača, pa sve do Google reklama) marketing miks u digitalnom obliku može biti vrlo raznovrsan i od stručnjaka naše agencije i njihovog znanja i iskustva zavisi kako će on izgledati u vašem slučaju.

Digitalni marketing nam omogućava kreativnost, uspešan rad i sa manjim i sa većim budžetima, stalno merenje rezultata i menjanje i prilagođavanje kampanja istim. Analitika i alati namenjeni preciznom merenju rezultata kampanja, lako će nas dovesti do konkretnih brojki i isplativosti ulaganja – čuveni ROI (Return Of Investment) što će nam ubrzo reći da je ulaganje bilo opravdano.

telefon u ruci prikazuje instagram postove

Koji su glavni benefiti uključivanja digitalnog marketinga u poslovanje kompanije?

  • Povećava lojalnost kupaca zbog mogućnosti učestale komunikacije – mnogo više košta da se privuku novi kupci, nego da se zadrže postojeći, zbog toga je jako važno održavati konstantu vezu sa postojećim kupcima kroz personalizovanu komunikaciju,
  • Targetira odgovarajuću ciljnu grupu – danas je lakše nego ikad pre doći do pravog kupca za vaš brend, jer je moguće precizno uraditi segmentaciju ciljne grupe (sve od demografskih podataka do aktivnosti kupca pomoći će vam da dođete baš do onih potrošača koje vaš brend može da zanima),
  • Stvara konstantan izvor lidova – uz pomoć ‘prodajnog levka’, u koji se konstantno ulivaju lidovi, koji mogu dolaziti sa raznih strana (preko društvenih mreža, e-mail kampanja, Google pretrage i dr.) stvara se veća mogućnost da neki od njih izvrše konverziju i kupe vaš proizvod,

Precizno meri rezultate kampanja – digitalni marketing može da izmeri sve što je vredno merenja – od broja klikova, preko vremena koje potencijalni kupac provede na sajtu, sve do broja ljudi koji su videli reklamu. Metrike iz Google Analytics-a i Ads-a ili Facebook Ads-a, daju precizne brojke na osnovu kojih možete proceniti uspešnost kampanje.

na tabli sastanak oko digitalnog marketinga

Usluge digitalnog marketinga koje nudi Titan

  • Kreiranje online brend strategije i vizuelnog identiteta,
  • Istraživanje tržišta i konkurencije,
  • SEO optimizovan sadržaj,
  • Content marketing,
  • Analitičko praćenje rezultata kampanja, planiranje budžeta i sl,
  • Community Management,
  • Google Ads.
digitalni marketing

Zbog čega treba da odaberete Titan kao vašeg digital marketing gurua?

Iza tima Titan dizajna stoje godine iskustva i mnogo kampanja osmišljenih i realizovanih za klijente iz različitih industrija. Kada kreiramo strategije za pozicioniranje brenda na internetu, trudimo se da donesemo kreativan, inovativan i pre svega ljudski pristup svemu, jer kupci vole da se poistovete sa brendom i da mu veruju.

Svaki klijent i svaki brend dobijaju 100% našeg znanja, vremena i posvećenosti, kako bi zajedno postigli vrhunske rezultate. Pristup u kreiranju kampanja u potpunosti prilagođavamo potrebama klijenata, njihovog brenda i njihovoj ciljnoj grupi. Kanali komunikacije i pristup komunikaciji sa kupcima nije i ne treba da bude isti za sve, zbog čega naš tim zna tačno kako kome treba pristupiti.

Saradnja sa agencijom Titan dizajn pomoći će vam da unapredite svoje online prisustvo, da povećate prodaju preko interneta, izgradite lojalnu bazu kupaca, koji će voleti vaš brend i koji će sa njim biti u stalnom kontaktu. Strateški i kreativni pristup, koji negujemo, pomoći će vašem brendu da se istakne u odnosu na konkurenciju i da konvertuje lidove u kupce.