Narandžasti broj 5
Narandžasti broj 5

Veb dizajneri su profesionalci koji poseduju brojne veštine, među kojima se najviše koriste i međusobno nadopunjuju tehničke i kreativne, kako bi klijent dobio najkvalitetniji veb-sajt i stranicu koja će ga predstaviti na internetu tako da joj se kupci rado vraćaju. Ako se pitate zašto vam je potreban veb dizajner, nastavite da čitate ovaj tekst i saznajte 5 osnovnih razloga zbog kojih bi trebalo da pronađete kvalitetnog saradnika za veb dizajn.

Ako uzmemo u obzir činjenicu da čak 87% potrošača obavlja kupovinu na internetu ili na taj način pretražuje proizvode, onda je još važnije imati dobro urađenu i funkcionalnu veb stranicu. Kada kupac uđe na određeni veb-sajt, očekuje da što pre pronađe informaciju koja mu je potrebna, inače će vrlo brzo napustiti stranicu i potražiti proizvod ili uslugu na drugom mestu.

Imajući sve ovo u vidu, jedna činjenica se nameće jasno, a to je da u današnjem vremenu kada onlajn prodaja samo raste imati veb-sajt, koji će biti koristan, dobro pozicioniran na pretraživačima i funkcionalan, je neophodnost. Zato, ako je vaš mali biznis na početku, za uspeh posla će vam biti potreban sajt; isto tako ukoliko smatrate da je vaš sajt potrebno redizajnirati, obratite se Titanima i mi ćemo kreirati najbolje onlajn rešenje za vas.

Hajde sada da vidimo koju su to razlozi da potražite dobrog veb dizajnera.

Desktop iznad njega olovka, levo lenjir, desno krug

1.Zato što će veb dizajner za vas kreirati sajt najvišeg kvaliteta

U današnje vreme je vrlo lako imati veb-sajt, jer skoro svako može da ga kreira koristeći besplatne onlajn alate. Međutim, kao i sve što je besplatno, podrazumeva da veliki broj ljudi koristi iste te alate, a to onda znači i generički izgled sajta, korišćenje elementa koji će mnogi drugi imati, i jedan uopšteno rečeno dosadan izgled veb stranice, koja nikako  ne doprinosi brendu da se istakne u odnosu na konkurenciju.

Kada sarađujete sa profesionalnim veb dizajnerom i agencijom na izradi veb-sajta, onda ćete dobiti izgled i funkcionalnosti koje su napravljenje tačno prema vašim potrebama, kako biste lako i jednostavno upravljali vašim onlajn biznisom. I baš zato što je u pitanju saradnja sa agencijom, možete biti sigurni da ćemo odlično razumeti šta je zahtev

Ruka koja drži dva tasa
Ruka koja drži dva tasa

2.Sajt će dodatno ojačati vaše onlajn prisustvo i strategiju

Glavni zadatak veb dizajnera je da postavi dobru osnovu za sajt kako bi on u narednim godinama donosio zaradu. Da bi uspeli u ostvarenju ovog cilja, veb dizajneri istražuju, slušaju i upoznaju vaš biznis do najsitnijih detalja. Ciljna grupa, vaše vrednosti, ciljevi i sl. važni su i njima, jer jedino tako mogu da naprave sajt koji će u potpunosti odgovarati vašem poslu.

Koristeći ove informacije kao kompas uz pomoć koga se kreće kroz projekat, dizajner svaki element koji postavlja na sajt usmerava ka ostvarenju ciljeva iz vaše onlajn strategije. Pored toga, on se trudi da što bolje pretoči na sajt sliku koju vi želite da vaš brend ostavlja u odnosu na kupce i zato kreira sajt koji je pažljivo oblikovan oko vašeg brenda kako bi se savršeno uklopio u celokupnu marketinšku strategiju.

3. Dobićete sajt koji će imati profesionalni izgled

Znate onu staru izreku? Prvi utisak je najvažniji! Ona je zaista tačna i upravo zbog toga treba da se fokusirate na izgled veb-sajta, jer će mnogi kupci imati prvi kontakt sa brendom baš kada budu posetili vaš sajt.

Angažovanjem profesionalnog veb dizajnera, možete biti sigurni da će završni proizvod njegovog rada biti savršeno kreirano izdanje vašeg veb-sajta, koje će privući pažnju posetilaca od prvog trenutka kada budu ušli na ‘landing’ stranicu.

A ako mislite da je izgled manje bitan, pokušajte da ponovo formirate mišljenje o tome nakon ove informacije. Naime, u naučnoj studiji Univerziteta Misuri, koja je pratila način na koji posetilac ocenjuje izgled nekog sajta, došli su do saznanja da su potrebne svega dve stotinke (dakle manje od sekunde) kako bi neko oformio mišljenje o određenom sajtu.

Dakle, polu rešenja, besplatni alati i sl. nikako neće doneti rezultat, već vam je potreban neko ko će znati da prenese jačinu vašeg brenda na veb prezentaciju, tako da posetioci odmah  prepoznaju brend i osete da mu mogu verovati.

Ruka koja drži krug
Ruka koja drži krug

4.Prvoklasno iskustvo za posetioca sajta

Veb-sajt koji dobro izgleda i privlači pažnju, ali još važnije pruža odličan ‘user experience’ posetiocu, ima tu moć da od posetioca napravi kupca koji će uživati u kupovini i koji će se rado vraćati po još. Nažalost, ukoliko je neki sajt težak za snalaženje ili se recimo stranice sporo očitavaju, sasvim je sigurno da će posetilac i pored želje da kupi neki proizvod, samo izaći sa sajta i potražiti isti ili sličan proizvod na nekom drugom sajtu.

Istraživanje pretraživača ‘Google’ je pokazalo da kako sve više prolazi vreme potrebno za učitavanje neke veb stranice (obično je potrebno od dve do deset sekundi) tako se nervoza posetioca sajta sa mobilnog telefona povećava i skače čak do 123% mogućnost da će on napustiti stranicu. Zato je važno da učitavanje ne traje duže od nekoliko sekundi.

Intuitivan način snalaženja kupca na veb-sajtu je od ključnog značaja za njegov duži boravak, pa je upoznavanje potreba kupaca jedan od ključnih zadataka veb dizajnera. Kombinovanjem svih ovih pomenutih faktora, dobijate sajt vredan pažnje, odličan motor za pokretanje vašeg onlajn biznisa i mesto na kom će se kupci lako snalaziti i sa zadovoljstvom pratiti vaš ‘CTA’.

Ako vam nije poznat ovaj termin (call to action), kao recimo ni ‘landing page’ onda obavezno morate da pročitate naš rečnik marketinških pojmova i skraćenica koje morate da znate.

 5. Zato što je optimizacija sajta važna

Ukoliko imate sajt sa najlepšim vizualima, sjajnu veb prodavnicu, ali vam sadržaj nije optimizovan za pretraživače, onda se nikada nećete naći na prvoj stranici Google pretraživača i uvek ćete biti iza konkurencije.

Ako niste upoznati sa značenjem skraćenice SEO obavezno prođite kroz naš content writing rečnik i pronađite o čemu se tu radi i zbog čega je ovaj pojam važan za optimizaciju sadržaja na sajtu.

Profesionalni veb dizajner zna koliko je SEO važan, pa će se pozabaviti tehničkim delom optimizovanja i duboko će ući u arhitekturu sajta (odnosno izgradiće je iz temelja, ako pravi novi sajt) pozabaviće se navigacijom kako bi ona bila što jednostavnija za korisnike, postaviće sve elemente na svoje mesto i uvešće disciplinu i logiku u izgled i funkcionisanje sajta.

Tekstualnim delom će se pak pozabaviti naš content writer, čime će sajt biti kompletno spreman za rangiranje na Google i ostalim pretraživačima.

Logo Titan dizajn i dve olovke sa obe strane
Logo Titan dizajn i dve olovke sa obe strane

 Titan dizajn zna zašto je veb dizajn važan za vaš sajt

Pre nego što dođete na sastanak sa nama i pre nego što počnemo da kreiramo nacrte za vaš budući sajt ili redizajn postojećeg, bilo bi odlično da se pripremite za naš susret tako što ćete pročitati jedan od naših prethodnih blogova sa 5 pitanja za klijente pre nego što krenemo da dizajniramo sajt. Tu ćete naići na sve neophodne informacije koje će nam biti potrebne na početku naše saradnje.

Osim što se bavimo web dizajnom, naša agencija je poznata i po različitim uslugama iz domena grafičkog dizajna, ali i po content writing uslugama, a digitalni marketing nam postaje sve draži. Za sve informacije o saradnji sa nama, kontaktirajte nas preko našeg sajta i mi ćemo vas spremno dočekati da započenemo još jednu uspešnu saradnju.