linked in oglasavanje

LinkedIn oglašavanje

LinkedIn oglasavanje je sasvim sigurno najbolja društvena mreža za B2B (business-to-business) kompanije. Oglašavanjem na ovoj mreži uspećete da podignete svest o svom brendu na tržištu, doprete do novih klijenata, kvalitetnog novog kadra za svoju kompaniju ili prevedeno na digitalno-marketinški rečnik više brend awareness-a i kvalitetnih lidova.

U Srbiji je LinkedIn, za poslovne ljude, postao primarna mreža na kojoj provode vreme i kreiraju ili prate kvalitetan sadržaj. Ukoliko želite da budete tamo gde su drugi uspešni preduzetnici i vlasnici velikih kompanija, onda je LinkedIn pravo mesto za promociju i traženje novih potencijalnih klijenata. Procenjuje se da samo u Srbiji ima oko 700.000 profesionalaca na ovoj mreži.

Osim što nudi mogućnost umrežavanja, LinkedIn je i pravo mesto za kvalitetan employer branding, koji može biti zastupljen kroz raznovrstan sadržaj. Od takvih postova može biti napravljena reklamna kampanja, koja će biti namenjena profesionalnoj ciljnoj grupi. Korišćenjem različitih opcija za targetiranje uspećete da privučete nove potencijalne zaposlene da se zainteresuju za vašu kompaniju.

linked in reklama

Šta je LinkedIn oglašavanje i kako ono funkcioniše?

Sa preko 775 miliona korisnika i 55 miliona kompanija, koje su aktivne na LinkedIn-u svakodnevno, ova poslovna platforma ima moć da pomogne u izgradnji i popularizaciji, kako brenda tako i same kompanije. Pored toga, oglašavanjem na LinkedIn-u i građenjem svoje poslvone zajednice, izgradićete čvrste veze sa svim važnih ciljnim grupama, poput potencijalnih i sadašnjih kupaca, partnera ili zaposlenih.

Istraživanja pokazuju da čak 41% milionera aktivno koristi ovu poslovnu mrežu za umrežavanje sa drugim korisnicima, koji imaju dvostruku kupovnu moć u odnosu na prosečnog korisnika drugih društvenih mreža. Njihovo znanje, uspeh u biznisu i spremnost da ulože u dobru ideju, treba prepoznati i iskoristiti. Zbog toga, iako LinkedIn nije prvi izbor kompanija za oglašavanje, on to treba da postane, jer je nosilac velikog potencijala, posebno za one kompanije koji su okrenute drugim poslovnim korisnicima.

Specifičnost LinkedIn-a kao poslovne platforme, koja između ostalog služi i za oglašavanje, je u tome što ona promoviše reklamiranje zasnovano na ciljevima. To znači da oglašivač treba da postavi jasan cilj ka kome želi da ide, a onda da ga ostvari postavljanjem kampanja. Te kampanje mogu imati za cilj podizanje svesti kupaca o brendu, privlačenje potencijalnih klijenata, sklapanje novih poslova i sl.

Pored toga, ova platforma nudi i višestruke opcije targetiranja i to na osnovu: industrije, imena kompanije, veličine kompanije, naziva pozicije zaposlenog, funkcije koju obavlja, koliko godina iskustva ima, koje veštine poseduje i koji nivo obrazovanje. Moguće je uraditi i ponovno targetiranje kontakata sa sajta, LinkedIn-a, profila na ovoj mreži i dr.

benefiti od linked in reklama

Koje su prednosti oglašavanja na LinkedIn-u?

Pošto je LinkedIn manje poznata platforma za oglašavanje u Srbiji, potrebno je da dodatno istaknemo prednosti oglašavanja na njoj. Istina je da su one brojne, pre svega zato što su napravljene tako da precizno ciljaju članove poslovne zajednice. U nastavku ćemo navesti nekoliko najvažnijih benefita.

 • Pomaže vam da dođete do uspešnih profesionalaca – najveća razlika između ove i drugih društvenih mreža je u publici; dok ostale društvene mreže imaju kategorije korisnika svih godina, ovde su korisnici mahom stariji, obrazovaniji i sa višim prihodima. Ako prodajete proizvod mladim ljudima, koji imaju između 30 i 40 godina i primanja iznad 2.000 evra, ovo je mreža za vas,
 • Uz LinkedIn negujte lidove kako bi postali nešto više – ako se na lidove ne obraća pažnja, nakon što uđu u vašu bazu podataka, oni verovatno neće postati kupci ili klijenti. Međutim, LinkedIn nudi rešenje u vidu još preciznijeg targetiranja usmerenog upravo prema njima. Remarketing usmeren prema posetiocima vašeg sajta pomaže da lidovi postanu klijenti,

Povećanje stope konverzije – direktini benefit oglašavanja na LinkendIn-u je povećanje stope konverzija, koju nam omogućavaju brojne opcije targetiranja, ukoliko se koriste na pravilan način. Uobičajena stopa konverzije kod Google reklama je oko 2,5, dok je kod LinkedIn-a to oko 6. Ukoliko se ova mreža uključi u marketing miks, povećanje prodaje je sasvim sigurno izvesno.

tipovi-linked-in-reklama

Tipovi LinkedIn reklama

Postoji nekoliko vrsta oglasa na LinkedIn-u i jako je važno da razumete sve njihove karakteristike, kako biste u saradnji sa našim timom odabrali onaj tip reklame koji se najviše uklapa sa vašim ciljevima. Pa tako razlikujemo neke od najzastupljenijih tipova reklama:

 • Sponzorisani sadržaj – promovisani post kompanije koji se prikazuje u feedu članova LinkedIn-a. Pojavljuje se i na desktop računarima i na moblinim telefonima, a može da sadrži tekst, sliku, video,
 • Tekstualni oglasi – pojavljuju se na vrhu banera ili sa desne strane mnogih stranica. Sadrže samo tekst i eventualno logo i šalje na veb-sajt po izboru kompanije,
 • Sponzorisane poruke – prikazuju se u porukama korisnika LinkedIn-a i oni ih mogu videti kako na desktop računarima, tako i na pametnim telefonima i mogu uključivati oglase sa porukama ili oglase za razgovore,
 • Dinamički oglasi – personalizovani oglasi, koji se prilagođavaju svakom korisniku, pa tako koriste profilnu sliku, ime i poslovnu funkciju određenog člana koji se oglašava i traži zaposlene u svojoj ili kompaniji u kojoj radi.
linked-in-oglasavanje tipovi

Usluge LinkedIn oglašavanja koje nudi Titan dizajn

 • Ispitivanje i definisanje poslovnih ciljeva koje uz pomoć LinkedIn-a kompanija može da ostvari,
 • Kreiranje LinkedIn naloga za oglašavanje,
 • Identifikacija ciljne grupe i definisanje poslovnih titula na koje treba ciljati u okviru kampanja,
 • Proveravanje funkcionalnosti i SEO-a na landing stranicama kompanijskog veb-sajta,
 • Kreiranje tekstualnih oglasa,
 • Pokretanje LinkedIn kampanje,
 • Praćenje rezultata i optimizacija,

Redovno izveštavanje o rezultatima kampanja.

linkedin-reklame

Zbog čega Titan dizajn treba da postane vaš partener za LinkedIn oglašavanje?

 • LinkedIn oglašavanje nije uvek prvi izbor vlasnika malih i velikih biznisa u Srbiji. Iako je ovo vrlo efikasan način reklamiranja za one koji posluju u B2B sferi (odnosno nude svoje proizvode ili usluge drugim preduzećima) neće se mnogo kompanija lako odlučiti za LinkedIn.

  Tim naše agencije je tu da otvoreno razgovara o prednostima reklamiranja na LinkedIn-u, ponudi svoju stručnost i znanje koje su sticali godinama na brojnim edukacijama. Uz druge veštine, koje će učiniti postove na ovoj mreži vizuelno upečatljivim i lakim za pamćenje, jer sadrže prepoznatljiv i pamtljiv copy, oglašavanje na LinkedIn-u će doneti vašoj kompaniji rast i napredak, a našoj agenciji ponos što sarađujemo sa klijentom koji ima viziju.

  Na klik ste od uspeha! Kontaktirajte tim Titan dizajn agencije i pripremićemo za vas strategiju oglašavanja na LinkedIn-u, koja će vas pozicionirati na prvo mesto među konkurencijom u vašoj industriji.