graficki dizajn

Grafički dizajn – studio
grafičkog dizajna

U našoj agenciji za grafički dizajn, svaki projekat je prilika za stvaranje jedinstvenog i upečatljivog identiteta koji će istaći Vašu priču i privući pažnju ciljne grupe.

Grafički dizajn je esencijalni deo svake online i offline prisutnosti. Bez obzira da li ste vlasnik malog preduzeća ili velike korporacije, pravilno osmišljen grafički identitet može biti ključni faktor u ostvarivanju uspeha. Nudimo Vam da kroz elemente grafičkog dizajna unapredite svoj vizuelni identitet.

Unesimo grafički dizajn u vašu priču

U moru informacija i brzog života, grafički dizajn je ključni faktor koji čini brendove prepoznatljivim i privlačnim.

Vaš uspeh je i naš uspeh. Zato se trudimo da pružimo ne samo izuzetnu estetiku, već i funkcionalne dizajnerske rešenja koja podržavaju Vaše poslovne ciljeve. Sa strastvenim angažmanom i pažljivom pažnjom prema detaljima, radimo kao Vaši partneri na putu ka postizanju izuzetnih rezultata.

grafički dizajn logotipa
graficki dizajn kese

Važnost prilagođenog dizajna za Vašu ciljnu publiku

Prvi korak u kreiranju efikasnog grafičkog dizajna je duboko razumevanje Vaše ciljne publike. Kroz detaljno istraživanje, identifikujte preferencije, potrebe i ukuse Vaše publike. Na osnovu ovih saznanja, kreiramo prilagođeni dizajn koji će privući i angažovati Vaše potencijalne kupce.

Dizajnom aranžiramo vizuelne elemenate kao što su tipografija, fotografija, ilustracija, simboli i boje s ciljem prenošenja neke poruke ciljnoj javnosti. Zadatak grafičkog dizajnera je kombinovanje vizuelnih i verbalnih elemenata u jednu organizovanu i efikasnu celinu, pa je on disciplina koja objedinjuje više elemenata i veština. Pisci kreiraju slogane, fotografi i ilustratori kreiraju vizuelne elemente, tipografi različite tipografije, dok dizajner stvara jedinstvenu celinu vizuelne komunikacije.

graficki dizajn na ambalaži za kikiriki puter

Jasan i prepoznatljiv brending

Vaš brending treba da bude jasan, prepoznatljiv i dosledan na svim platformama. Od logoa do boja i fontova, sve mora biti usklađeno kako bi se stvorila snažna vizuelna identifikacija Vašeg brenda. Koristimo jedinstvene elemente koji će Vas izdvojiti iz mase i ostaviti dugotrajan utisak na Vašu ciljnu publiku.

Minimalizam kao ključni trend

U današnjem svetu preopterećenom informacijama, minimalistički pristup dizajnu postaje sve popularniji. Jednostavni, ali efikasni dizajn elementi mogu privući pažnju publike i jasno komunicirati Vaše poruke. Isporučujemo dizajn bez suvišnim detalja i držimo se suštine.

Kvalitetan sadržaj kao osnova dizajna

Kvalitetan sadržaj je ključni element svakog uspešnog grafičkog dizajna. Bez obzira da li je u pitanju tekst, slike ili video materijal, važno je da sadržaj bude relevantan, informativan i inspirativan. Investirajte vreme i resurse u kreiranje originalnog i privlačnog sadržaja koji će privući pažnju Vaše publike.

primer štampane brošure
pocetna strana brosure
naslovna strana brosure sa zlatotiskom
prikaz responziv dizajna
skiza u dizajnu

Responsivni dizajn za optimalno iskustvo korisnika

U današnjem mobilnom svetu, važno je da Vaš dizajn bude prilagođen za sve uređaje i veličine ekrana. Responsivni dizajn omogućava optimalno iskustvo korisnika bez obzira na to da li pristupaju Vašem sajtu putem desktop računara, tableta ili pametnog telefona.

Grafički dizajn igra ključnu ulogu u izgradnji uspešnog online prisustva i brenda. Kroz prilagođeni dizajn, jasno definisan brending, minimalistički pristup, kvalitetan sadržaj i responsivni dizajn, pomažemo Vam da stvorite snažan vizuelni identitet koji će privući, angažovati i zadržati Vašu ciljnu publiku. Investirajte u kvalitetan dizajn i istaknite se u masi i ostvarite uspeh u digitalnom svetu.

zasto je važan graficki dizajn
graficki dizajner kreativna pesrona

Zašto je važan grafički dizajn?

Bilo da radite u marketing sektoru ili nekom drugom, ne možete ništa da uradite bez dobro grafičkog dizajna. Treba Vam brošura, katalog ili kompletan vizuelni identite, naš tim grafičkih dizajnera će uraditi dizajn prema vašim potrebama.

Najvažnije je da se tekst i slike skladno ukomponuju. Tipografija i njen izgled igra veoma važnu ulogu u grafičkom dizajnu.

Sve vrste grafičkog dizajna zahtevaju specifične veštine i tehnike koje naši dizajneri imaju. Bilo da se radi od dizajnu brošure, ambalaže ili UX dizajn imamo specijalizovane dizajnere koji odgovaraju vašim potrebama.

Kad je u pitanju priprema za ofset ili flekso štampu imamo posebne prepress operatere koji će besprekorno pripremiti vaš fajl za štampu.

primer dizajna vizuelnog identiteta

Koji su tipovi grafičkog dizajna?

1. Grafički dizajn vizuelnog identiteta

Svakoj kompaniji ili brendu potreban je vizuelni identitet. Šta je vizuelni identitet? Vizuelni identitet je način kako neka organizacija ili brend komuniciraju, ton, emocije, misija, vizija. Sve se to postavlja kroz identitet Brenda ili kompanije. Identitet Brenda se odnosi na njegovu komunikaciju sa potrošačem ali I sa zaposlenim. Grafički Dizajn ima zadatak da objedini vizuelni identitet Brenda kroz tipografiju, fotografiju, grafički oblik.

Naša agencija je specijalizovana za grafički dizajn vizuelnog identiteta i u saradnji sa našim brend menadžerima gradimo vizuelni identitet brenda kroz logo, tipografiju, paletu boja…

Kreiramo ceo identitet brenda kroz njegov stil i ponašanje na tržištu prema potrošačima i prema zaposlenima unutar kompanije.

Naša strast su komunikacione, koceptualne i kreativne veštine kroz koje pristupamo tako što prvo istažimo tržište, i na osnovu toga radimo vizuelni deo posla.

dizajn vizit karti
korporativni identitet
graficki dizajn pelagus
graficki dizajn kataloga

2. Grafički dizajn reklamnog materijala

Kada većina ljudi pomisli na grafički dizajn, misli na dizajn kreiran za marketing i oglašavanje.

Iako marketing igra vodeću ulogu da kompanija ostvari uspešnu promociju, dođe na pravi način do svoje ciljane publike, grafički dizajn je tu da radi u službi marketinga. Grafički dizajn oživljava i daje sliku onoga što marketeri žele da ostvare na tržištu. Marketing će istražiti tržište, saznati želje, potrebe i svest kod kupaca koje proizvode žele da konzumiraju, a dizajneri će ga vizuelno oživeti.

Zajedno sa našim marketing timom kreiramo i osmišljavamo i grafički dizajniramo ono što je potrebno kupcu.

Radimo sve vrste marketing materijala:
Razglednice i flajeri, oglasi u časopisima i novinama, posteri, baneri i bilbordi, infografika, brošure (štampane i digitalne), brendiranje vozila, newsletter dizajn, Power Point prezentacije, dizajn menija za restorane, dizajn postova za društvene mreže, baneri i grafike, baneri…

graficki dizajn bilborda
pop up counter
dizajn roll up banera
brendiranje vozila
dizajn korisničkog interfejsa

2. Grafički dizajn korisničkog interfejsa

Korisnički interfejs (UI) je način na koji korisnik komunicira sa uređajem ili aplikacijom. Dizajn korisničkog interfejsa je proces dizajniranja interfejsa kako bi se oni učinili lakim za korišćenje i pružili korisničko iskustvo.

UI uključuje sve stvari sa kojima korisnik komunicira — monitor, tastaturu i miš, telefon, teblet — ali u kontekstu grafičkog dizajna, dizajn korisničkog interfejsa se fokusira na korisnikovo vizuelno iskustvo i dizajn grafičkih elemenata na ekranu kao što su raspored boja, položaj linkova, dugmića, meniji, mikro -interakcije i još mnogo toga. Posao dizajnera korisničkog interfejsa je da uravnoteži estetsku privlačnost sa tehničkom funkcionalnošću.

Primeri grafičkog dizajna korisničkog interfejsa: dizajn veb stranice, dizajn teme za WordPress, dizajn interfejsa za video igre, dizajn aplikacije…

graficki dizajn korica knjige

3. Grafički dizajn publikacije

U dizajn publikacija spadaju štampani mediji, kao što su knjige, brošure, flajeri, katalozi, časopisi, novine itd. Međutim pojavom digitalnih medija sve više se javlja potreba za digitalnim izdavanjem, a sve manjom štampom.

Grafički dizajneri koji dizajniraju časopise, knjige, moraju veoma dobro da poznaju tipografiju i da su upoznati sa osnovama fotografije. Takođe sarađuju sa urednicima i kućama koje izdaju časopise ili knjige.

Primeri grafičkog dizajna publikacija: Knjige, novine, bilteni, Imenici, godišnji izvještaji, časopisi, katalozi.

Dizajneri publikacija moraju posedovati odlične komunikacijske, i organizacione veštine. Pored stručnosti u grafičkom dizajnu, oni moraju da razumeju boje, proces štampe kao i razumevanje digitalnih pojmova.

dizajn magazina
dizajn oglasa
graficki dizajn naslovne strane časopisa
graficki dizajn korica knjige
dizajn etikete za vina

4. Dizajn ambalaže

Svaki proizvod traži da bude upakovan. Bilo da je to radi zaštite, skladištenja ili distribucije pa sve do prodaje.  Da bi proizvod dobio na vrednosti i stajao na polici, treba da bude dobro dizajnerski osmišljen u upakovan u ambalažu. Svaka kutija, boca i torba, svaka limenka, kontejner ili kanister je šansa da ispriča priču o brendu.

Dizajneri ambalaže kreiraju koncepte, razvijaju 3d modele i kreiraju grafička rešenja koja se pripremaju za štampu. Ovo zahteva stručno poznavanje procesa štampe i dobro razumevanje grafičkog dizajna. Pošto dizajn ambalaže dotiče toliko mnogo znanja i stvari, nije neuobičajeno da dizajneri moraju poznavati fotografiju, ilustraciju i vizuelni identitet.

dizajn ambalaze za dojpak pakovanje
dizajn ambalaze za takovo gotova jela
dizajn cokolade
dizajn etiketen za pivo od kinoe
grafički dizajn harmonija, kontrast, jedinstvo

Šta treba da znate o grafičkom dizajnu

Grafički dizajn nije umetnost, već je vizuelna komunikacija koja nam omogućava lakše sporazumevanje. Grafički dizajn, ima zadatak grafičko oblikovanje komunikacije različitih medija. Tu spadaju: logo dizajn, vizuelni identitet, dizajn ambalaže, dizajn brošure, marketinške kampanje proizvoda i usluga i tako dalje. Grafički dizajn ima svoja osnovna načela. To su: Harmonija, Kontrast, Ravnoteža, Dominacija, Jedinstvo. Uz pomoć ovih načela se usklađuju odnosi unutar kompozicije. Na primer harmonija obeležava sklad, kontrast je razlika u suprotnosti, ravnoteža je vizuelno izjednačavanje težine sa jedne i druge strane, dominacija je insistiranje da jedan optički oblik dominira u prostoru, jedinstvo je povezanost svih elementa u zajedničku akciju i tako dalje.

Grafički dizajn 5 osnovnih načela koje treba da znate

grafički dizajn harmonija, estetika, jedinsto

Osnovni principi grafičkog dizajna

Šta trebaš da znaš? Grafički dizajn ima svoja pravila i principe. To Vam je kao da gradite kuću od cigala i blokova. Svaka cigla ima svoje mesto i svaka se oslanja jedna na drugu dok sve ne dođe na svoje mesto. Grafički dizajn je zato lep i neverovatan! Ako želite da se do kraja upoznate sa grafičkim dizajnom, došli ste na pravo mesto.

U nastavku Vam objašnjavamo 8 principa grafičkog dizajna