Čemu nas je naučio veliki pad popularnih društvenih mreža?
Čemu nas je naučio veliki pad popularnih društvenih mreža?

Ponedeljak 4. oktobar 2021. svi koji radimo u marketingu, a i korisnici najpopularnijih društvenih mreža zapamtiće po sedmočasovnoj tišini na njima, kada ni Facebook, ni Instagram, a ni WhatsApp nisu uopšte radili u skoro celom svetu. I iako ovo nije ni prvi, a sasvim sigurno ni poslednji pad društvenih mreža, za neke je on značio veliki stres, zabrinutost i zapitanost kada će se sve vratiti u normalu. Među njima najbrojniji su vlasnici malih biznisa, koji svoj brend grade isključivo na društvenim mrežama. Ovo je ujedno i odlična prilika da baš njih podsetimo zbog čega ne treba da drže ‘sva jaja u istoj korpi’ i zbog čega izgradnja biznisa na masovnoj platformi nije dobar i siguran osnov.

Marketing strategija ili strategija na društvenim mrežama?
Marketing strategija ili strategija na društvenim mrežama?

Marketing strategija nije isto što i strategija nastupa na društvenim mrežama

Pročitajte dobro ovaj podnaslov, pa se vratite i učinite to još jednom, ali ovog puta sa razumevanjem. Zašto? Zbog toga što većina vlasnika malih biznisa upravo na Instagramu (mnogo više nego na Facebooku) zasniva svoj posao. Dakle, sve ono što pravi ili uslugu koju nudi, kompletno svoje znanje, veštine, umeće, ono u čemu je najbolji- sve to stavi na jednu platformu, koja nije njegova i na koju ne može da utiče.

Prvo što primeti, kada se odluči za ovaj pristup građenju biznisa, su česte promene algoritma, na koje ne može da utiče i kojima stalno mora da se prilagođava. Naravno, društvene mreže donose i mnoge benefite, o kojima smo više puta pisali – od mogućnosti dvosmerne komunikacije, preko mogućnosti da se neka ideja brzo provere/i i dobije feedback od kupaca, pa sve do toga da su odlične za građenje brenda i svesti kupaca o njemu. Ali (da, ponovo to ‘ali’) šta kada one jednom nestanu?

I ne, ne pričamo o svega nekoliko sati pada društvenih mreža (mada je nekima i to bilo previše i nateralo ih da ponovo razmotre svoj strateški pristup), već o vrlo realnim situacijama, koje su se dešavale vlasnicima profila na društvenim mrežama, kada su gubili  profile sa desetinama i stotinama hiljada pratilaca, zbog toga što ih nisu osigurali dovoljno.

I baš zbog toga, ne sme jedina strategija na kojoj se sve zasniva da bude ona koja se odnosi na društvene mreže. One su samo jedan kanal komunikacije sa kupcima, a postoji još mnogo njih, putem kojih možete dobiti nove kupce, možete da postanete prepoznatljivi i još više izgradite čvrst i dosledan brend.

Investirajte vreme, novac i ideje u veb-sajt
Investirajte vreme, novac i ideje u veb-sajt

Investirajte vreme, novac i ideje u veb-sajt

Sada, kada smo već dobro shvatili da ne treba koristiti samo jedan kanal komunikacije ili samo jednu vrstu kanala (društvene mreže), vreme je da ponudimo rešenje za sigurnije poslovanje malog biznisa i građenje jednog od 5 ključnih elemenata uz pomoć kojih se gradi brend identitet. Naravno, u pitanju je izrada veb-sajta, koji predstavlja jedinu samo vašu platformu, kojom u potpunosti vi upravljate i na nju utičete.

Zbog čega je sajt najbolja investicija? Mnogo je razloga zbog kojih treba da uložite svoje vreme, novac i pre svega ideje u izradu veb-sajta. Iako to, svakako, radi agencija ili pojedinac za vas, vreme koje posvetite izgradnji veb-sajta je investiranje u budućnost vaše kompanije i vašeg brenda, a ne samo mnogo sati koje potrošite za pisanje brifa, usaglašavanje izgleda i sl. A ako se pitate koliko zapravo košta izrada veb-sajta, pronađite odgovor u jednom od naših skorašnjih blogova. U nastavku ćemo pobrojati neke od najvažnijih razloga zbog kojih treba da imate veb-sajt.

  1. Veb-sajt je odlično mesto da se pokažete i pozicionirate u okviru svoje industrije – budite pioniri u svojoj industriji i pokažite kako jedan moderan i funkcionalan sajt treba da izgleda. Kupci će vam biti zahvalni zato što mogu lako da pronađu ono što im treba. A ukoliko se recimo bavite pružanjem određenih usluga, vaš blog može biti odličan izvor informacija kolegama. SEO je tu ključan, pa vodite računa o optimizaciji sadržaja.
  2. Kupci očekuju da imate veb-sajt – svi smo svesni činjenice da kupci pretražuju različite proizvode i usluge uglavnom na svojim mobilnim telefonima, a vi želite da budete tamo gde su i oni (u njihovim telefonima). Sve njihove pretrage uglavnom počinju na Google pretraživaču, pa je važno da se, prvo dobro pozicionirate, a zatim i da vaš sajt ima responsive veb dizajn.
  3. Vi ste vlasnik svog veb-sajta i sadržaja na njemu – Facebook, Instagram, Twitter ili LinkedIn, jesu važni digitalni kanali, ali nemojte se zavaravati, vi niste pravi vlasnici profila na tim mrežama; vi ne možete da utičete na to da li će neki sadržaj u potpunosti nestati u nekom trenutku. Zato, uložite vreme, kreativnost i novac u jedinu platformu na internetu, koja je zaista vaša- vaš lični veb-sajt.
ImaIma i kupaca i klijenata i van društvenih mreža
Ima i kupaca i klijenata i van društvenih mreža

Ima života (i kupaca i klijenata) i van društvenih mreža

Kako to mislite da je moguće nešto prodati i van društvenih mreža? Posebno van Instagrama? Znamo da vam je teško da poverujete u ovo, jer su vam verovatno govorili da je Instagram najbrži i najlakši način da se nešto proda (što jeste donekle tačno), ali nije i jedini. Da, moguće je prodati proizvode i usluge i preko drugih kanala, a u tu svrhu vam i te kako može poslužiti još jedan u nizu komunikacijskih kanala, a to je e-mail marketing.

Kako smo vam prethodno spominjali veb-sajt kao bazu, a sada nadograđujemo priču upotrebom e-mail marketing i zaokružujemo je komuniciranjem putem društvenih mreža; verovatno vam je tek sada jasno zašto smo na početku napisali da postoji alternativa pristupu ‘sva jaja u jednoj korpi’.

A zašto baš e-mail marketing? Ovo je još jedan kanal, koji ako dobro povežete sa veb-sajtom i sadržajom na njemu, može da donese odličnu prodaju. Zbog toga je važno da sadržaj na veb-sajtu bude koristan čitaocima (ukoliko je u pitanju prodaja konsultantskih usluga na primer) ili da web-shop bude uređen na jednostavan način uz pomoć filtera i kategorija.

Kada se u to uključe i posebne promocije, koje uz određene kodove iz newslettera kupac može da ukuca prilikom kupovine na veb-sajtu, onda korišćenje e-mail marketinga dobija novu dimenziju i vlasnik malog biznisa može da shvati njegovu svrhu i efektivnost.

Titan dizajn kreira marketinške strategije prema vašim potrebama
Titan dizajn kreira marketinške strategije prema vašim potrebama

Titan dizajn kreira marketinške strategije prema vašim potrebama

Nadamo se da ste, čitajući ovaj blog, shvatili koliko je važno ulagati i u druge kanale komunikacije sa potencijalnim kupcima, a posebno koliko je važan veb-sajt za vaš posao, jer je on jedina vaša baza na koju se možete u potpunosti osloniti. Ukoliko su vam potrebni dodatni saveti u vezi sa marketinškom, brend ili digitalnom strategijom vaše kompanije, kontaktirajte nas i mi ćemo osmisliti najbolju kombinaciju kanala komunikacije za vašu ciljnu grupu.