Kada marketeri čuju ove dve reči „redizajn veb-sajta“, čak i oni sa mnogo godina iskustva progutaju knedlu, jer znaju koliko posla to znači. Verovatno, baš zato što imaju mnogo godina iskustva i zato što su sarađivali sa dizajnerima na redizajnu bezbroj sajtova, znaju kako ovakvi projekti znaju da budu kompleksni. No, oni su takvi samo onda kada radite sa dizajnerima koji ne znaju na koji način da uspešno vode projekat redizajna. A da bi ovaj proces bio manje komplikovan i za dizajnera i za klijenta, potreban je precizan timeline projekta. U nastavku pročitajte kako u 11 koraka do funkcionalnog sajta.

Kako da znate da je vreme za redizajn veb-sajta?

Postoji mnogo dobrih, ali i niz pogrešnih razloga zašto neko želi da uradi redizajn sajta svoje kompanije. Ako je razlog taj što vam se više ne sviđa ili zato što je konkurencija uradila redizajn skoro- ovo nisu dovoljno jaki razlozi. Međutim, ukoliko brojke govore u prilog tome da imate mali broj poseta, to može biti dobar razlog da se zapitate zbog čega je to tako. Pored ovog postavite sebi i sledeća pitanja:

Na osnovu odgovora na ova pitanja, znaćete da li je vreme za redizajn. Takođe, ovi odgovori će vam pomoći i da postavite temelje za uspešan projekat redizajna veb-sajta. Pod pretpostavkom da je sledeći korak planiranje redizajna, evo 11 koraka koji će vam ovaj proces učiniti ako ne lakšim, onda svakako jasnijim.

1.Tim entuzijasta za novi veb-sajt

Da, vaše kolege iz kompanije treba da budu uključene u jedan ovako važan projekat. Ovaj tim ne bi trebalo da ima puno članova, pa je idealno između pet i sedam. Tu treba da se nađu kolege iz client service sektora, naravno ljudi iz marektinga, neko iz višeg menadžmenta, neko ko tu radi mnogo godina i na kraju dizajner i developer kako bi dali svoje mišljenje o svemu. Jedan od svih njih mora da ima završnu reč i da bude onaj koji će preseći u donošenju odluka. Upravo je to osoba sa kojom, mi iz agencije, komuniciramo kada je donošenje završnih odluka u pitanju. Sada kada je tim oformljen, vreme je da počne proces.

2.Pregled trenutnog stanja na veb-sajtu

Priprema za proces redizajna je jednako važna kao i sam proces. Jedan od najvažnijih koraka u svemu tome je dubinska analiza trenutnog veb-sajta i pravljenje popisa stvari koje treba promeniti i unaprediti. Pa tako se proverava brzina kojom se učitava sajt, koje stranice donose konverziju, a koje treba menjati. Zatim se proverava SEO, koliko su ključne reči zastupljene na sajtu i kako mogu još bolje da doprinesu rangiranju sajta na pretraživačima. Na kraju, potrebno je proveriti kompletan sadržaj na sajtu. Pa tako ukoliko vaše landing stranice ne donose odgovore na pitanja „kako kompanija xy može da reši moj problem?“ i ako se na stranicama može uočiti više „mi“ nego „vi“, onda je vreme da se tu nešto radikalno menja. Kupac mora biti na prvom mestu i zato „vi“ mora da se pojavljuje čak pet puta više nego „mi“.

3. Razumevanje puta kojim se kreće kupac po veb-sajtu

Ovo je jako važan deo planiranja redizajna sajta, kako bi kupci imali što bolje iskustvo boravka na sajtu i kupovine. Faze tog puta, koje informacije, odnosno odgovore na koja pitanja kupac traži na sajtu, kao i koja osećanja ima tokom svake od ovih faza, jako su važne kako bi unapređeni sadržaj donosio još bolje rezultate vašem biznisu.

Jedno od najvažnijih pitanja, koje treba da postavimo sebi kada planiramo redizajn sajta je: ima li rupa u putu kojim se kreće kupac tokom kupovine? Da li postoje greške na tom putu, koje treba da ispravimo? To se može saznati kroz direktnu komunikaciju sa korisnicima sajta, gde oni najbolje mogu da objasne kako izgleda njihov put od ulaska do plaćanja porudžbine.

4. Postavljanje ciljeva

Već smo na početku pomenuli da treba znati prave razloge zbog kojih je potreban redizajn sajta. Sada je vreme da dublje razmotrite te razloge i postavite specifične ciljeve. Oni moraju biti pre svega realistični, jer samo tako će se isplatiti ulaganje, koje ste planirali da date za unapređenje sajta.

Tokom pregleda trenutnog stanja sajta, trebalo bi da ste utvrdili koja područja na sajtu su slaba. To bi trebalo da vam da ideju o tome šta treba menjati, a šta unaprediti. Pa tako, ako ste primetili da se veb-sajt učitava dosta sporo, onda cilj treba da bude njegovo ubrzavanje. Zatim, ako su konverzije niske, povećanje za nekoliko procenta, može doneti odlične rezultate i sl.

5. Definisanje strategije

Nakon što ste dobro razumeli način na koji vaš sajt trenutno funkcioniše i kakve su mu performanse, pa ste zatim postavili i realistične ciljeve, vreme je za strategiju. Ona će omogućiti realizaciju tih ciljeva i dovesti vaš sajt do uspeha. Jedna takva strategija treba da sadrži sledeće:

  • Novu mapu sajta – tokom pregleda trenutnog stanja sajta, došli ste do saznanja da neke stranice imaju veliku posećenost, a neke uopšte nemaju baš nijednu. Nova mapa je šansa da se stranice bolje organizuju, neke obrišu, a neke i dodaju ukoliko je to potrebno,
  • Idealan user flow – ovo je idealno zamišljen put kojim kupac ide kada uđe na sajt, kako bi stigao do proizvoda koji želi i na kraju ga kupio. Osmišljavanje ovakve mape pomaže vam da shvatite na koji način korisnik pravi interakciju sa sajtom i njegovim sadržajem,
  • Pretragu ključnih reči – optimizacija novog sajta je važna ukoliko ste kao jedan od ciljeva postavili to da veb-sajt treba da bude bolje prilagođen pretrazi na Google-u. Kada znate na koji način kupac pretražuje pojmove vezane za vašu industriju, onda ćete znati i da baš te pojmove i fraze treba da ubacite u sadržaj sajta.

6.Određivanje timeline-a

Kao što su i ciljevi bili realistično postavljeni, tako treba i timeline da bude. Dakle, ključna reč je realistično. Tim koji radi na redizajnu treba da ima dovoljno vremena za svaku pojedinačnu fazu. Ne želite nikoga da požurujte, jer onda ni rezultati neće biti dobri. Teško je precizno napisati koliko redizajn jednog sajta može da traje, jer to zavisi od mnogo faktora. Pa tako može trajati sve od 2 do 5 meseci. U obzir se uzima kompleksnost budućeg sajta, koliko stranica ima itd.

Ako je sajt potrebno uraditi pre nekog velikog događaja, onda treba krenuti sa pripremnim faza što pre, da se ne bi radilo na brzinu i u poslednjem trenutku. Postavite krajnji datum, do kada sve mora biti završeno i podelite proces na faze. Držite se manjih rokova u međuvremenu i tako ćete biti u mogućnosti da pratite napredak s vremena na vreme.

7. Prikupljanje inspiracije i analiza konkurencije

Sada, kada je sve na mestu- ciljevi i timeline određeni, vreme je da razmislite o vizuelnom delu i kako želite da sajt izgleda. Pogledajte dva ili tri vodeća sajta unutar industrije, ali isto toliko i van nje, jer ćete možda pronaći neke elemente na drugim sajtovima za koje ćete želeti da se nađu na vašem. Kada skupite sve elemente koji vam se dopadaju, onda možete o tome razgovarati sa timom. Oni će vam dati smernice o tome šta im se najviše dopada i svi ćete zajedno dati doprinos budućem izgledu sajta. Probajte da koristite metodu mood board-ova, gde će svaki član tima stavljati svoje inspirativne elemente i to podeliti sa svima.

8.Stvaranje sadržaja

Najveća greška koju većina kompanija pravi kada redizajnira sajt je ta da prvo gledaju dizajn, a zatim tek razmišljaju o sadržaju. Pisani sadržaj je ono što diktira sve– i izgled sajta i kako će elementi biti postavljeni i dr. Sadržaj mora biti na prvom mestu, jer je on taj koji prenosi poruku, a ne dizajn. Dizajn je tu da naglasi poruku, ali ne sme da je zaseni. Kao što smo već pomenuli, mapa sajta da će vam dati jasnu ideju o tome gde šta treba da ide, pa ćete tako i znati koje stranice ostaju, a koje se menjaju. Pored toga, edukacija posetilaca je jako važna, pa iskoristite priliku da napravite Q&A sekciju, kako bi odgovorili na sva najvažnija pitanja. Pored toga, neka se na sajtu nađu i ebook-ovi, uputstva za kupovinu, videi, pohvale kupaca i sl.

9.Dizajniranje konačno

Naši dizajneri će reći da je ovo najbolji deo procesa, ali sigurni smo da se ostali članovi Titan tima sa tim ne bi složili. Možda i nije najbolji, ali svakako jeste najzabavniji deo procesa redizajna sajta. Konačno nedelje i nedelje rada mogu da dobiju konkretan oblik i budu vidljivi članovima tima. Jedna po jedna stranica dobija svoj izgled i odobrenje najvažnijeg člana tima. Odobrenja su najvažniji deo procesa, jer tako se dobija potvrda da su ideje dobile pravi oblik i da će sajt imati očekivani izgled.

10.Development sajta

Poslednja faza redizajna je svakako development i ona predstavlja ujedno i najkomplikovaniju fazu. Za ovu fazu je potrebno odvojiti dovoljno vremena kako bi kodiranje svih delova sajta bilo urađeno kako treba i u skladu sa najboljim praksama u industriji. Takođe, nikako ne treba zaboraviti SEO i sve zahteve koje optimizacija postavlja pred tim programera. Važno je da svi članovi tima prate progres i izgled stranica, dok one nastaju i postavljaju se na privremenu verziju sajta vidljivu, u ovoj fazi, samo članovima tima. Isto se odnosi (praćenje progresa) i na sve druge platforme, na kojima će sajt biti vidljiv, poput tableta i pametnih telefona.

11.Lansiranje sajta

Konačno ona faza kojoj se svi radujemo podjednako, kako članovi tima, tako i klijenti. Nakon meseci i meseci stalnog gledanja, debatovanja šta valja ili ne i kako da se popravi, dan za lansiranje sajta je tu. Ipak, pre nego što se sajt postane vidljiv svima, potrebno je uraditi poslednje provere:

  • Provera linkova, da li svi rade kako treba,
  • Provera svih meta opisa i opisa stranica,
  • Provera svih vizuala, fotografija i sl. na sajtu.

Provera svih ovih stranica, opisa, slika još jednom je važna, jer će vas to sačuvati muka da kasnije ne morate da ponovo tražite od programera da nešto popravljaju. I za sada je to kraj. Naravno, nikad nije kraj kada su sajtovi, marketing i prikupljanje podataka u pitanju, ali makar za sada možete da se opustite.

Ukoliko ste čitajući ovaj blog shvatili da vam je potreban redizaj sajta, vreme je da pročitate i zbog čega je važno da imate user-friendly veb-sajt, kao i koliko zapravo košta izrada veb-sajta i koja to pitanja postavljamo klijentima pre nego što krenemo da dizajniramo sajt. Ako se nakon svih ovih informacija odlučite za saradnju sa nama, tim Titan dizajna vam stoji na raspolaganju i raduje se zajedničkim projektima.