Brend ankete nam pomažu da saznamo na koji način kupci percipiraju, razumeju i vide brend. Kada to želimo da saznamo postoje važna pitanja koja im postavljamo kroz anketu. U ovom blogu ćemo se baviti onim najvažnijim pitanjima, iz kojih možemo saznati mnogo. Način na koji postavljamo pitanja i kako tumačimo odgovore donosi nam važne informacije. Zato, pripremite se za 6 pitanja uz pomoć kojih ćete doći do važnih saznanja i ako ih iskoristite na pravi način uspećete da unapredite vaš brend.

Jedan brend je onoliko snažan koliko je jaka njegova reputacija. A čak 40% odluka o kupovini se donosi na osnovu toga kakav je brand awareness i koliko kupci znaju o njemu. Kako bi osigurali da vaš brend bude uvek relevantan kupcima, oni moraju da vide njegove ključne elemente u svakom segmentu kompanije- proizvodima, zaposlenima i uslugama koje pružate.

Na osnovu ankete i 6 pitanja koje ćete postaviti kupcima, dobićete informacije uz pomoć kojih ćete moći da donosite strateške odluke zasnovane na relevantnim podacima. Anketa uključuje pitanja osmišljena tako da shvatite šta je vašoj ciljnoj grupi najvažnije, ali i da li vaš brend uspeva da ispuni njihova očekivanja. Pa hajde da ih sada izlistamo.

1.Kako Vi vidite naš brend?

Ovo je važno pitanje, jer na taj način saznajete kako kupac percipira vaš brend. Informacije koje ćete dobiti na ovaj način, mogu da vam pomognu da shvatite šta bi trebalo drugačije da komunicirate kako biste promenili percepciju brenda u javnosti.

Drugi razlog za postavljanje ovog pitanja su emocije. Koje to emocije vaš brend budi u kupcima? Sa čim ga povezuju? Da li je on npr. moderan, zabavan, luksuzan ili namenjen porodičnim ljudima? Saznanja koja ćete dobiti na ovaj način, pomažu da se bolje kreira sadržaj na društvenim mrežama i sajtu. Ankete su jedan od najmoćnijih alata koji marketeri imaju, pa hajde da ih korisno iskoristimo.

2.Šta nam nedostaje?

Nakon što ste saznali kako vas vide, vreme je da se upoznate sa tim šta kupci misle da vam nedostaje. Ovo pitanje može da se proširi dodatnim potpitanjima, uz pomoć kojih ćete  istražiti kako kupci vide vaše proizvode ili usluge. Budite što konkretniji u postavljanju pitanja.

Jednom kada dobijete odgovore, možete da ih iskoristite za unapređenje brenda, usluga, sajta, online shopa i sl. Iako svi znamo da je postavljanje pitanja važno, nekako takođe znamo da nije lako postaviti ih i tražiti feedback. Ali, istraživanja pokazuju da, brendovi koji ne traže informacije od kupaca na ovaj način, propuštaju priliku da unaprede svoje prisustvo na tržištu i povećaju profit.

3.Kako možemo da unapredimo naše poslovanje?

Ovo je prelomni trenutak u anketi, kada pokušavate da razgovarate sa kupcima o emocionalnoj strani veze koju oni imaju sa brendom. Uvek je u prvom planu racionalna strana, ali šta ako postoji problem? Treba da razgovaramo o njemu. Obično ne sagledavamo situaciju objektivno, jer je posmatramo samo iz svoje perspektive. Kada jednom shvatimo da treba biti iskren prema brendu i kompaniji, tada možemo da krenemo ka rešenju problema i napretku. Ponovo, potpitanja treba da nam daju dublji uvid u eventualni problem. Pa tako pitajte „šta mislite o našem customer service-u?“ „koja je vrednost od 1 do 10 našeg xy proizvoda za Vas?“ i sl.

4.Kako ste čuli za nas?

Ovo je još jedna prilika da otključate nove šanse za vašu kompaniju. Saznanje odakle dolaze kupci pomoćiće brendu da raste. Za bolje razumevanje ciljne grupe, važno je npr. da znate na koji način dolaze do vašeg sajta. Tačan put će vas odvesti i do boljeg planiranja poruka, putem kojih ćete se obratiti publici. Zato, kada vam kupci daju odgovor da su vas pronašli na internetu, važno je da im postavite dodatna pitanja. Tako možete da saznate da li su vas možda pronašli na društvenim mrežama ili na neki drugi način. Takođe, na ovaj način možete saznati i kakav sadržaj prija vašoj ciljnoj grupi i da ga dodatno pojačate.

5.Koji je primarni razlog zbog koga kupujete kod nas?

Zašto kupac kupuje ovaj a ne onaj proizvod? Prvo je važno da se utvrde razlozi na osnovu kojih kupac donosi odluku o kupovini. Kada kompanija to zna, onda može da gradi priču oko ovih razloga i da tim porukama targetira potencijalnu ciljnu grupu. Marketeri se obično vrlo iznenade kada saznaju da brendovi ne ulažu dovoljno vremena u istraživanje svojih kupaca. Bez toga nije moguće kreirati proizvode ili usluge koje će biti napravljenje na osnovu nečijih konkretnih potreba. A kada se tako osmišljava proizvod (bez istraživanja) to je siguran put u propast, jer podaci ne stoji iza odluke da se krene u investiranje u neki proizvod ili uslugu. Važno je npr. proučiti zašto su određene usluge potrebnije u većim gradovima i zašto je besmisleno otvarati takav neki biznis u manjem mestu.

6.Da li biste nas preporučili svojim prijateljima ili porodici?

Kada kompanija postavi ovakvo pitanje, ona na taj način želi da dođe do vrlo vredne informacije. Odgovor obično, pored „DA“, sadrži i razloge zašto bi to učinili, odnosno na taj način oni hvale kompaniju i njene proizvode. Takođe, ako će neki proizvod preporučiti porodici ili prijateljima to treba da znači da im se on jako dopada, jer ipak najbližima preporučujemo samo ono najbolje.

Međutim, ukoliko je odgovor „NE“, to nam govori nekoliko stvari. Prvo, takav kupac možda nije razumeo čemu proizvod ili usluga služe, pa svakako neće biti dobra preporuka za vas. Zatim, možda on njemu ne donosi nikakvu vrednost, pa ponovo ne može da ga preporuči na dovoljno dobar način nekome drugom. I na kraju, možda mu je usluga konkurencije prihvatljivija, a na vama je da saznate (postavljanjem dodatnih pitanja) zašto je to tako.

A kada je pozitivan feedback u pitanju- uvek, ali uvek tražite jasnu preporuku za društvene mreže ili sajt. Objasnite šta očekujete da se nađe u preporuci i kako ćete je koristiti u budućnosti- da li ćete je staviti na sajt ili promovisati na društvenim mrežama i sl. Možda želite da ponudite i neke dodatne pogodnosti za konkretnog kupca, pa i njih transparentno komunicirajte.

Titani vole da postavljaju pitanju, ali i da odgovaraju na njih

Ukoliko imate neka pitanja ili nedoumice u vezi razvitka vašeg brenda, želite da razvijate brend strategiju ili još uvek definišete ključne elementa brenda- tu smo da odgovorimo na sva pitanja i donesemo napredak vašem brendu.

A ako želite da za vašu kompaniju kreiramo brend ankete i postavljamo pitanja, kontaktirajte nas. Naš tim će za vas kreirati ovakve ankete uz pomoć kojih ćemo dobiti mnogo vrednih informacija za dalje napredak vašeg brenda i kompanije.

Brend anketa će nam omogućiti da zajedno saznamo na koji način i koje segmente brenda možemo da poboljšamo. Istovremeno, ukoliko postoje određeni problemi, na ovaj način ih možemo identifikovati i naći rešenje za njihovo eliminisanje.