facebook-reklamiranje

Facebook reklamiranje

Sa više od 1.5 milijardi korisnika Facebook je i dalje najveća društvena mreža na svetu, koja ima ogroman potencijal kada je oglašavanje i prenošenje poruka brenda ciljnim javnostima u pitanju. Međutim, važno je razumeti da sporadično objavljivanje na profilu ne donosi željene rezultate i nije dovoljno kako bi brend imao vidljivost. Ukoliko se ne kombinuje sa oglašavanjem, koje mora biti najvažniji deo digitalne strategije, ne mogu se očekivati rezultati poput povećanja prodaje.

Kao i kada je oglašavanje na Google-u u pitanju i na Facebooku je moguće targetirati korisnike ove društvene mreže koji su zainteresovani za to što brend nudi, bilo da je u pitanju proizvod ili usluga. Kako je ovo najpopularnija društvena mreža u Srbiji, gde svakim danom raste broj korisnika i on trenutno iznosi negde oko 4 miliona, to je odličan razlog da se i vaš brend nađe na njemu i ponudi kupcima svoje najbolje proizvode i usluge.

primer-facebook-ads-reklame-1
facebook-reklama-za-sok

Šta je Facebook oglašavanje?

Oglašavanje na Facebook i Instagram društvenim mrežama, koje pripadaju istoj grupaciji Meta, predstavlja najbolji način da promovišete svoje proizvode ili usluge vrlo specifičnim ciljnim grupama na ovim dvema društvenim mrežama. Kada se oglašavate na ovim mrežama, ciljevi vaših kampanja mogu biti različiti, pa tako možete raditi na popularizaciji vašeg brenda (brand awareness), zatim slanje saobraćaja ka sajtu (traffic), prodaju i sl. Trenutno Facebook nudi više od 10 ciljeva kampanja, među kojima možete birati. Uz vrlo jasan poziv da nešto urade, vaši kupci će znati tačno šta od njih očekujete i skupićete klikove onih koji su zaista zainteresovani za proizvod. Dobra vest je da efekte pokrenutih kampanja vrlo brzo možete videti, pa ako su potrebne korekcije, naš tim će ih napraviti kako bi efekti kampanje bili najbolji.

desktop-facebook-reklama-primer-960x630

Koje su prednosti oglašavanja na Facebook-u?

Preciznost, efikasnost i jednostavna merljivost rezultata su tri razloga zbog kojih je Facebook reklamiranje sve popularnije. Ovo su, sasvim sigurno top tri benefita zbog kojih bi trebalo da uključite ovu društvenu mrežu u svoj digitalni marketing miks. Ali, ovo nije kraj prednostima, pa u nastavku pročitajte koje još benefite donosi Facebook oglašavanje:

 • Mogućnost da se dosegne vrlo široka publika – Facebook reklame mogu dostići veći broj ljudi nego one na TV-u ili radiju. Kako je demografska struktura vrlo raznolika svaki biznis može lako pronaći publiku kojoj će se obratiti. Instagram publika je dominantno mlađa (do 30), dok je na Facebook-u nešto drugačija situacija, pa i tamo preovladavaju mlađi, ali se broj starijih od 35 sve više povećava,
 • Pogodno i za B2C i B2B kompanije – ako ste mislili da se na Facebooku samo oglašavaju B2C kompanije, onda ste pogrešili, jer i one koje se obraćaju poslovnim korisnicima mogu pronaći brojne načine da stignu do njih. Jedan od njih je svakako upotreba remarketinga kao dela strategije,

Targetiranje konkurencije – Facebook ne nudi opciju direktnog targetiranja kupaca vaše konkurencije, ali ukoliko su oni lajkovali neki brend, vi ih na osnovu tog interesovanja možete prepoznati kao deo svoje ciljne grupe i odlučiti da im prikažete svoju kampanju.

primer-karusel-posta-na-facebooku-960x630

Gde se sve prikazuju reklame na Facebooku?

Postoji nekoliko opcija za prikazivanje reklama, kako na Facebooku, tako i na Instagramu. Tokom godina, Facebook je sve više proširivao opcije, pa je to sada zaista mnogo širi prostor za reklamiranje nego što je bio na početku. Tako su, recimo, dodali prikazivanje i u Facebook Messengeru. Kada se podešava placement u Facebook Ads Manageru, sledeće opcije su ponuđene:

 • Uređaji – desktop računari, mobilni uređaji ili i jedno i drugo,
 • Platforme – Facebook, Instagram, Messenger i Audience Network,
 • Mesta prikazivanja na uređajima – Feed, Story, In-Stream (u video snimcima na Facebooku), u porukama na Messengeru i dr,

Operativni sistemi – iOS, Android, ili oba.

primer-oglasa-na-facebokoo-960x630

Tipovi Facebook reklama

Pre nego što se odlučite za reklamiranje na Facebooku, bilo bi dobro da se upoznate sa tipovima reklama, koje su dostupne. Ključno je da ih razumete, jer ćete tako vrlo lako moći u saradnji sa nama da postavite ostvarive i dostižne ciljeve. U zavisnosti od toga koji cilj želite da ostvarite, razlikujemo nekoliko tipova reklama:

 • Povećanje posećenosti sajta i pozicioniranje na vodećoj poziciji,
 • Povećanje interakcija na stranici (lajkovi, šerovi i sl.),
 • Promovisanje događaja i privlačenje posetilaca,
 • Povećenje interesovanja kupaca za online prodavnicu.

Facebook nudi i druge opcije za reklamiranje i sve vaše potrebe se mogu pretočiti u jednu od mnogobrojnih zadatih formi. Naš tim je tu da vam pruži ekspertsku analizu i ponudi najbolje rešenje za vašu kompaniju. A šta podrazumeva usluga Facebook oglašavanja kod nas pročitajte u nastavku.

primer-facebook-profila-960x630

Usluge Facebook oglašavanja koje nudi Titan dizajn

 • Kreiranje poslovne Facebook i Instagram stranice,
 • Optimizacija sadržaja i informacija ukoliko stranice već postoji,
 • Istraživanje tržišta, ciljne grupe i kreiranje strategije,
 • Kreiranje plana objava, raznovrsnog sadržaja (fotografije, infografici, vizuali, reels video, story i sl.) i reklamnih postova,
 • Kreiranje i sprovođenje reklamne kampanje prema unapred utvrđenim ciljevima,
 • Analiza kampanje i rezultata, optimizacija i podešavanje parametara za još veću uspešnost i izveštavanje o postignutim rezultatima kroz slanje podataka o konverzijama, posetama, impresijama i dr.
primer-reklame-960x630

Zbog čega Titan dizajn treba da bude vaš partner za Facebook oglašavanje?

Facebook oglašavanje je mnogo više od jednostavnog stiskanja ‘boost post’ polja. Zbog toga- iako većina preduzetnika, vlasnika malih biznisa, a ponekad i velikih kompanija to rade sami ili imaju in-house marketinške stručnjake- ipak treba porazmisliti o saradnji sa full-service marketinškom agencijom, jer mi nudimo ekspertsko znanje iz više oblasti, potrebno za vrhunske rezultate kampanja.

Tim naše agencije će se potruditi da vaš sadržaj bude predstavljen odgovarajućoj ciljnoj grupi, da se o vašem brendu priča na društvenim mrežama kroz niz pametno i kreativno osmišljenih postova i da izgradimo čvrstu vezu između brenda i njegovih kupaca, kroz stalnu dvosmernu komunikaciju.

Takođe, upravljajući kampanjama za brendove iz različitih industrija, shvatili smo koliko su svakodnevne izmene na Facebook i Instagram društvenim mrežama prisutne, pa je naša potreba za stalnim usavršavanjem i učenjem o novim formatima reklamiranja i optimizacije kampanja konstantna. Svakodnevno pratimo promene i idemo u korak sa svim novostima, kako bismo pravili najbolje kampanje za vašu kompaniju.

Jedan klik vas deli od uspeha! Kontaktirajte nas i mi ćemo za vas uraditi analizu konkurencije i predložiti vam strategiju i pravac u kome bi vaša kompanija trebalo da se kreće na društvenim mrežama.