Leto je i veliki broj ljudi odlazi na godišnje odmore. To je povod da zavirimo u ovu industriju i saznamo kako se veštačka inteligencija koristi u turizmu. Zanimljivo je sagledati na koji način se ova industrija menja zahvaljujući VI i kako to pomaže putnicima da lakše organizuju svoja putovanja.

ChatGPT menja iz korena svet biznisa, pa ni tu turizam ne zaostaje mnogo u tome. Turističke agencije, hoteli, smeštaji i naravno avio kompanije koriste VI kako bi predvideli ponašanje kupaca. Isto tako, platforme za rezervisanje smeštaja (poput Airbnb-a) često koriste ChatGPT kako bi putnicima dali bolje, personalizovanije savete.

Turistička industrija je jedna od najvećih na svetu i očekuje se njen dodatni rast u narednim godinama. Kako mladi putnici imaju, sve više, mogućnosti da rade sa različitih tačaka sveta, kao i to da više troše na iskustva nego na dobra– jasno je da turizmu dolaze još bolji dani.

Hajde sada da se upoznamo sa nekoliko najčešćih načina korišćenja veštačke inteligencije u turizmu.

Kako VI menja turizam?

Trenutno, VI je deo mnogih sektora u okviru industrije putovanja. Na taj način putnici širom sveta lakše stižu do svojih željenih destinacija. Na primer, neki aerodromi već duže vreme koriste veštačku inteligenciju u svojim svakodnevnim aktivnostima. Aparati za skeniranje prtljaga i prepoznavanje lica putnika su samo neki od tih alata. Kako bi vam još više približili gde se VI koristi u turizmu, mi ćemo predstaviti konkretne primere.

VI pomaže kod rezervacije smeštaja

Zahvaljujući veštačkoj inteligenciji, putnici više ne moraju da posećuju turističke agencije radi rezervacije smeštaja ili kupovine avionskih karata. VI asistenti i četbotovi, umesto agenata u turističkim agencijama, daju odgovore na sva pitanja. Oni takođe omogućavaju putnicima da brzo i lako rezervišu smeštaj, pronađu jeftine avio karte i rent-a-car.

Ovi četbotovi su deo sajtova i aplikacija koje koristimo svakodnevno. Pa tako, Booking, ili Skyscanner već imaju inkorporirane ovakve četbotove na sajtu. Razgovor sa njima započinjete unošenjem podataka o željenom putovanju a zatim on traži najbolju ponudu za vas.

Roboti za face-to-face razgovor sa klijentima

Roboti polako ulaze u uslužni deo turizma, pa se gubi potreba za angažovanjem turističkih agenata. Iza nas su dani u kojima smo morali dugo da čekamo u redovima kako bismo dobili jednostavnu informaciju. Neki od najvećih aerodroma ili poznatih lanaca hotela već imaju robote koji mogu da pokažu putnicima gde se nalazi neki gejt, prostorija u hotelu itd.

Neka istraživanja i predviđanja kažu da će do 2030. roboti zameniti službenike na aerodromima u procesu prijavljivanja putnika za let. Već sada postoji hotel u Nagasakiju u kome rade samo roboti. Oni su tu uglavnom kako bi što brže išao proces check-in-a ili odjavljivanja gostiju. No, sigurno postoje i drugi zadaci koje bi uspešno mogli da obave.

Aplikacije zasnovane na VI koje olakšavaju proces traženja avio karata

Inovativne tehnologije mogu da vam pomognu oko pronalaženja najjeftinijih karata za željeni termin. One vas takođe obaveštavaju i o promenama njihove cene. Neke kompanije već imaju ugrađen alat, koji predviđa cene karata i pomažu kupcima da kupe karte po najpovoljnijim uslovima.

Jedna takva aplikacija je Hopper, čiji se algoritam bazira na mašinskom učenju. Aplikacija koristi bazu letova kako bi predvidela cene avio karata i smeštaja. Uz to, aplikacija nudi kupcu najpovoljniji termin za boravak u određenoj zemlji i na određenoj destinaciji. Ona daje sugestije kupcu da li treba da kupi kartu odmah ili da ipak sačeka da ona bude povoljnija.

Pomenuta baza letova sadrži milijarde cena letova iz prošlosti, ali i trenutne cene avio karata. Ukrštanjem ova dva, aplikacija dolazi do predviđanja cene karte. Od svog pokretanja, aplikacija je prodala karte u vrednosti većoj od 600 milijardi dolara. Avio kompanije je takođe koriste kako bi prilagodile cene karata.

VI za pravljenje plana puta

Kada idete na odmor ili istražujete novi grad, pre puta uvek pravite plan šta ćete sve obići. Ranije je to značilo sate i sate istraživanja, ponekad i dane. Google, društvene mreže i sl. bili su vaš glavni izvor informacija.

Međutim, sada se sve to menja, jer veštačka inteligencija može da vam napravi plan obilaska u svega nekoliko minuta. Baš ChatGPT možete upitati da vam napravi jedan takav plan. Naravno, jako je važno da napišete dobar prompt, kako biste dobili što detaljniji plan.

Ako dovoljno detaljno ispišete koje su vaše potrebe, ali i šta volite da obilazite, možete dobiti vrlo dobar i primenljiv plan. ChatGPT će vam predložiti gde da idete, šta da vidite, gde da jedete, ali čak i šta da obučete na osnovu toga u kom periodu idete i postoje li određena pravila oblačenja.

Korisno, zar ne?

Da li će VI napraviti revoluciju u turizmu?

Kao što ste već mogli da pročitate iz ovog teksta, VI već otvara niz novih mogućnosti u turizmu. Veliki igrači (poznati lanci hotela i aerodromi) su već spremni da eksperimentišu. Svakako, VI nikada neće moći da zameni neke segmente celokupnog putničkog iskustva, ali ga može učiniti lakšim i jednostavnijim.

A, ako vam se dopadaju naši tekstovi o veštačkoj inteligenciji i želite da ih podelite sa vašim prijateljima, sada je pravi trenutak. Taman će imati šta da čitaju dok su na odmoru ili čekaju da se ukrcaju na svoj sledeći let.