Emoji, emotikon ili kako ih mi na srpskom zovemo „smajlići“ su tu, deo su naših dopisivanja sa prijateljima, ali i pretraga na Google-u. Osim što ih koristimo u privatnim ili ređe u poslovnim prepiskama, oni generalno mogu biti korisni i za biznis. I kako bismo vam ukazali na to koliko mogu biti korisni, ako ih ubacite u vašu SEO i PPC strategiju, odlučili smo da napišemo blog 👩‍💻 na ovu temu.

Pre nego što se osvrnemo na konkretne razloge, zbog kojih smajlići treba da budu deo vaše online komunikacije, hajde da se podsetimo i ovog. Mnogi ih koriste i bez ikakve sumnje se može reći da su kod milenijalaca i zumera i više u upotrebi nego reči. Istraživanja pokazuju da upravo oni (u više od 30%) smatraju kako su emotikoni mnogo bolji za izražavanje emocija, nego što su to reči 🤷‍♀️.

Smajlići su već prisutni u delovima meta podataka, kao što je snippet ili title tag. A kada su Google Ads u pitanju, smajlići mogu biti deo naslova. I kako je ovo poznata činjenica, već ih neki sajtovi dodaju u naslove svojih stranica. Pa tako kada korisnici pretražuju Google, oni mogu umesto reči da koriste emotikone, koji te reči predstavljaju i rezultat će biti potpuno isti. Međutim, emoji u naslovima nemaju baš nikakav uticaj na rangiranje, ali ipak mogu biti korisni. Kako? 👇

1.Uz emotikone do boljeg CRT-a

Da, Click Through Rate (CRT) može biti povećan kada se koriste emotikoni. Kada u snippetima koristite emotikone, to će izazvati više pažnje korisnika koji pretražuju Google. Oni će ih videti u pretrazi, to će im privući pažnju 🗣  i nateraće ih da kliknu. Trudeći se da koristite emotikone, izazvaćete pažnju potencijalnih kupaca i pokazaćete im da govorite istim jezikom.

Googlovi čelnici su potvrdili da stranice, na koje se više klikće, imaju veću šansu da se organskim putem penju na gore, ka najbojim pozicijama na prvoj stranici pretraživača. To potvrđuju i konkretni rezultati Google reklama, gde se CRT može povećati za 30%, samo ukoliko se koriste emotikoni. Dve potpuno iste reklame, sa istim copijem i vizualima, mogu samo zbog emotikona da imaju različite rezultate 😉.

2.Emotikoni mogu da poboljšaju relevantnost u pretrazi

Googlov osnovni cilj, kada neko uđe na pretraživač, je da mu ponudi najrelevantniji mogući rezultat na njegov upit u pretrazi. Zato je sasvim logično da i emotikoni budu deo toga, ukoliko situacija dozvoljava njihovu upotrebu.

Ako hoćemo ovo da ilustrujemo primerom, možemo to onda da uradimo na sledeći način. Ukoliko se vaš biznis bavi recimo prodajom hrane za pse 🐶  ili mačke 🐱, onda ne bi bilo loše ubaciti emotikone koji predstavljaju ove dve vrste u naslov ili meta description. Tako ćete lakše i brže skrenuti pažnju potencijalnom kupcu i izazvati emociju 😻, koja će ga podstaći na kupovinu.

Google uključuje emotikone u rezultate pretrage, samo onda kada je to relevantno za korisnika. Pa tako, kada neko pretražuje cipele 👠na sniženju, on to može da učini na dva načina. Prvi je da napiše „cipele sniženje“ a drugi je da kombinuje emotikon i reč. Google će prepoznati oba i ponuditi kupcu najbolja sniženja u gradu. Međutim, naša praksa pokazuje da je ipak više pretraga koje uključuju emotikone, od onih u kojima se nalaze samo reči.

3.Poboljšavaju korisnikovo iskustvo (UX)

Korisnično iskustvo je dobro poznat indikator kvaliteta i Google mu je oduvek davao na značaju. Na mobilnim telefonima 📱, UX je važan faktor za rangiranje sajta, na koji Google obraća pažnju i uzima ga u obzir. Poslednjih nekoliko updatova algoritman za mobilne telefone, stavili su fokus baš na korisničko iskustvo.

Kako je dobra navigacija jedna od stvari koje doprinose boljem korisničkom iskustvu, ne možemo da se ne zapitamo kako se emotikoni uklapaju u celu ovu priču. Oni su korisni jer ubrzavaju proces pronalaska informacija na sajtu.

Kupci na taj način mogu brže da pretražuju sadržaj, a pored toga sajt može takođe da ponudi odgovor u vidu emotikona, jer koristi isti jezik kodova kao i korisnik. Kada govorimo isti jezik kao i posetioci našeg sajta, oni se tada osećaju sigurno, prihvaćeno i kao da ih je neko saslušao ✅.

4.Uz pomoć smajlića možete unaprediti stepen poverenja sa klijentima

Ovo se najviše odnosi na kreiranje sadržaja i korišćenja emotikona u komunikaciji sa klijentima. Pošto koristite isti jezik, izražavate emocije🫀 emotikonima, odnosno vizuelno, to može da se dopadne vašoj ciljnoj grupi.

U zavisnosti od toga u kojoj industriji poslujete, emotikoni će biti dodatni sloj koji ćete dodati svojoj komunikaciji i učiniti je zanimljivijom i sadržajnijom. Kupac kada vidi određenu grupu emotikona može da se seti nekih lepih trenutaka sa brendom💃, što je ponovo pokretanje emocija i na taj način se gradi dublji odnos.

Nekoliko studija je rađeno na ovu temu i sve su pokazale da emotikoni imaju mnogo više uticaja na građenje poverenja, nego što ima tekst. Tekst 📃  je takođe uticajan, ali emotikoni imaju snažniji uticaj.

5.Šansa za manje biznise

Emotikoni su zabavni i korisni, imaju moć da vas približe mlađoj ciljnoj publici i da sa njima lako uspostavite komunikaciju. Međutim, neki još uvek smatraju da su smajlići nešto što čini komunikaciju neozbiljnom i previše opuštenom 🤪. To su uglavnom veliki igrači na tržištu, poput banaka 👩‍💼, korporacija🧑‍💼 iz različitih industrija i sl.

U čemu je prednost malog biznisa? Upravo u tome što se oni ne plaše eksperimentisanja i što će lakše prihvatiti ideju da treba staviti emotikon u naslov, na reklamu i sl. Dešava se da oni to rade vrlo intuitivno i na svoje Instagram i Facebook profile stavljaju smajliće, pa se onda pojave u pretrazi na Googlu i lako privuku pažnju lokalnih kupaca. Dakle, za ulazak u 🔝 postavku na Google pretrazi nekad je potrebno imati samo malo hrabrosti.

Go for it- emotikoni su dobri za tvoj biznis

Naša preporuka je da smajliće treba koristiti, jer mogu da donesu više dobrih rezultata, nego što mogu da škode. Svakako neće pomoći kod rangiranja, to je jasno, ali mogu da donesu jednu novu vrstu komunikacije sa mlađom ciljnom grupom. Ako se vaš biznis obraća mlađoj ciljnoj grupi, onda definitivno treba da razmislite o uključivanju emotikona u komunikaciju, SEO i PPC strategiju. Ukoliko vam je potrebna pomoć u tome, možete nas kontaktirati 🤙  i mi ćemo vam predložiti najbolji strateški pravac kojim bi trebalo vaša kompanija da krene. A pre nego što nas kontaktirate, obavezno pročitajte naš blog o 5 benefita saradnje sa full-service marketinškom agencijom 🙌 .