5-benefita-saradnje-sa-full-service-marketinškom-agencijom-pc-01

Znate ono kada roditelji za svoje dete kažu „malo dete- mala briga, veliko dete, veća briga“? Ova tako često korišćena rečenica, može sasvim slobodno da se koristi i za biznise, jer sa povećanjem obima posla, dolazi i veća odgovornost, mnogo više aspekata posla koje treba pratiti. Među njima je i marketing, koji se često menja, stalno donosi novine koje mogu uticati na posao i koje je potrebno konstantno i temeljno pratiti. A koga treba pozvati i konsulatovati kada su najnoviji trendovi u pitanju? Pa, svakako profesionalnu full-service marketinšku agenciju, koja će vam uštedeti vreme i novac koje trošite na učestale, ali nedovoljno uspešne pokušaje izgradnje brenda.

Kada smo već kod izgradnje brenda, važno je da razumete zbog čega je proces izgradnje brenda bitan za vaš posao, ali je takođe važno i da izbegnete najčešće greške koje se javljaju tokom ovog procesa. Kao lideri u svojoj industriji, vrlo dobro znate koliko je fokus važan. Znate dobro i kvalitetno da napravite i razvijete proizvod, ali fokusiranje na sve ostalo može postati pretnja suštini vašeg biznisa. Zbog toga ukoliko želite rast, treba da se posvetite svom biznisu, a da brigu o marketingu prepustite agenciji.

Šta znači kada agencija nudi full-service usluge
Šta znači kada agencija nudi full-service usluge

Šta znači kada agencija nudi full-service usluge?

Agencija koja nudi full-service usluge, nudi sve što je jednoj kompaniji potrebno kada je marketing u pitanju – od promocija proizvoda u online i offline svetu, pa sve preko dizajna ambalaže, zaključno sa kreiranjem veb-sajta i mnogo drugih usluga. Zahvaljujući grupi stručnjaka, koji rade u agenciji a specijalizovani su za različite oblasti, agencija je u mogućnosti da ponudi najrazličitije usluge, strategije i rešenja pravljena baš za potrebe vaše kompanije.

Više stručnjaka na jednom mestu znači mogućnost da se više stvari završi u okviru jedne agencije, pa tako neće biti potrebe za angažovanjem nekoliko različitih ljudi za dizajn, copywriting, društvene mreže i sl. (što samo povećava troškove) već će to sve biti pokriveno angažovanjem jednog tima. Dva glavna benefita su to što se manje novca potroši, ali i manje vremena (jer jedan tim radi na projektu i na kraju se dobija finalni rezultat, koji čeka odobrenje; za razliku od angažovanja nekoliko individualaca, koji nisu sinhronizovani).

Koje usluge nudi jedna full-service marketinška agencija
Koje usluge nudi jedna full-service marketinška agencija

Koje usluge nudi jedna full-service marketinška agencija?

Agencije nude širok spektar usluga kako bi pružile klijentu mogućnost da se njihov brend razvija kroz najbolje strategije i omnichannel kampanje. Agencije sa višegodišnjim iskustvom mogu da kreiraju kampanje koje su u svakom njenom delu personalizovane u potpunosti i najvažnije- zasnovane na istraživanjima i usklađene sa ciljevima i potrebama brenda.

Naše usluge uključuju:

  • Grafički dizajn
  • Građenje i razvitak brenda
  • Web dizajn
  • Marketing na društvenim mrežama
  • E-mail Marketing

Većina kompanija angažuje agenciju da vodi marketing njihovog brenda sa ciljem da uštede vreme i novac, ali i da postignu bolju prodaju, izgrade kvalitetne veze sa kupcima i povećaju njihovu lojalnost brendu.

Zašto bi svaka kompanija trebalo da sarađuje sa profesionalnom agencijom
Zašto bi svaka kompanija trebalo da sarađuje sa profesionalnom agencijom

Zašto bi svaka kompanija trebalo da sarađuje sa profesionalnom agencijom?

Razloga je, sasvim sigurno i više nego ovih nekoliko koliko ćemo mi navesti, ali ovom prilikom želimo da se fokusiramo na one najvažnije, pa zato izdvajamo baš sledeće:

Jeftinije je u odnosu na in-house marketinšku službu ili stručnjaka

Za kompanije male ili srednje veličine ovo je najbolje rešenje, koje im omogućava da dobiju profesionalnu podršku, a da pritom ne daju veći deo svog mesečnog prihoda samo na marketing. Takođe, angažovanjem agencije, klijent dobija vrhunske stručnjake za različite oblasti, na jednom mestu, bez potrebe da zapošljava nekoliko njih u svojoj firmi. S druge strane, in-house zaposleni, programi, aplikacije, edukacije i sistemi mogu biti mnogo skuplji od agencije i iziskuju mnogo muke i veće budžete.

Vreme je za saradnju sa full-service marketinškom agencijom
Vreme je za saradnju sa full-service marketinškom agencijom

Najnoviji trendovi i softver

Agencije uvek prate, zbog prirode posla, najnovije trendove u različitim oblastima– od društvenih mreža i oglašavanjima na njima, preko poslednjih tendencija u dizajnu, pa sve do web dizajna i šta je aktuleno u toj obasti. Agencije koje, kao glavni rezultat svog rada, ističu konkretne brojke i podatke, uvek koriste najnoviju softversku tehnologiju za praćenje analitičkih podataka, targetiranje potencijalnih kupaca i sl. Njihov profesionalizam je na najvišem nivou, upravo zahvaljujući modernim tehnologijama koje stalno prate, pa vi kao klijent možete samo imati benefite od svih tih korisnih alata koje agencija ima.

 Snaga višegodišnjeg iskustva

Agencije, koje su radile i rade sa klijentima iz određenih industrija, imaju veliko iskustvo i znanje iz određenih oblasti, tako da vrlo dobro znaju šta kod određene ciljne grupe može da prođe i kako joj treba pristupiti. Iza njih stoje podaci, kampanje i nagrade, koje potvrđuju koliko uspešno znaju da vode kampanje u određenoj oblasti i koji je najefikasniji način da se postignu vrhunski rezultati, ali i koje tehnike treba koristiti i koje kanale komunikacije. Sve ovo ih čini vrlo sposobnim, jakim i dobro pripremljenim za postizanje najboljih rezultata.

Sveže ideje i perspektiva

Vaš brend će osetiti razliku nakon saradnje sa profesionalcima, jer će oni doneti novu perspektivu, ideje i svež pogled na ono što vi i vaš tim svakodnevno gledate i razvijate. Ponekad je baš novi pogled na brend ono što mu treba kako bi nastavio da raste, a kada uvedete nekog novog, ko donosi svoju perspektivu, onda se možete nadati i inovativnim idejama. Posebno kada su u pitanju kreativci, kojima je posao da svakodnevno osmišljavaju nove ideje.

 Kontinuitet i kampanje koje nikada ne spavaju

Kada se u maloj kompaniji samo jedan zaposleni bavi nizom pitanja važnim za brend, od proizvoda, preko finansija, do marketinga, dešava se da nešto i propusti, jer je nemoguće sve pratiti i održavati na najvišem nivou. Zbog toga je delegiranje onog, možda i najvažnijeg dela – marketinga drugome (agenciji) važan korak, koji će doneti mnogo beneficija. Kada su kampanje i objavljivanje sadržaja na društvenim mrežama u pitanju, sasvim sigurno će to biti aktivnost sa mnogo bolje osmišljenim sadržajem i kontinuitetom u odnosu na povremene objave koje ste do sada imali. Takođe, konzistenstnost brenda će biti mnogo veća kada na njemu konstantno i predano radi tim od nekoliko ljudi.

Ukratko-manje brige, bolja organizovansot, kontinuitet i rezultati
Ukratko-manje brige, bolja organizovansot, kontinuitet i rezultati

Ukratko – manje brige, bolja organizovanost, kontinuitet i rezultati

Agencija koja nudi sveobuhvatne i efektne brend strategije, postaviće vašu kompaniju i njen brend u fokus ciljne grupe i tačno isped njihovih očiju. Kada započnete saradnju sa agencijom, videćete koliko manje vremena ćete provoditi misleći o marketingu i svim pojedinačnim zadacima koje ste do tada na dnevnom nivou obavljali i shvatićete da imate vremena za razvitak i poboljšanje proizvoda.

I na kraju, kao što bi Jay Conrad Levinson, autor Guerilla Marketinga, rekao: „Marketing nije jedan događaj, već je to proces, koji ima početak, sredinu, ali nikada ne sme da ima kraj i zato je to proces. Unapređujete ga, usavršavajte ga, menjate ga, pa čak i pauzirajte ponekad, ali on nikada ne staje u potpunosti.“ Iz toga jasno možemo zaključiti da je potrebno posvetiti mnogo vremena, energije i pažnje marketingu, zbog čega je bolje prepustiti brigu o ovim aktivnostima nekome ko je visoko kvalifikovan i edukovan u toj oblasti, jer će tako ono poznato „tebi je to pet minuta“ zaista postati istina.