Ukoliko ne želite da iznervirate vašeg dizajnera ili social media managera, probajte da ne radite bilo šta od ovoga o čemu ćemo pisati u našem blogu. Naše kolege, koje se bave jednom od ove dve profesije u agenciji, ne reaguju baš najbolje kada im neko pošalje logo ili fotografije u niskoj rezoluciji, kada dobiju nedovoljno jasan brief ili kada im kažu da objava treba da bude „smešnija“.

I ovo nisu jedini izazovi sa kojima se svakodnevno susrećemo. O 4 rečenice koje klijent ne treba da izgovori u blizini marketera, smo već pisali i pokušali smo da objasnimo zbog čega njih ne volimo da čujemo. Ako ste vi jedan od ovih 5 tipova klijenata sa kojima sarađuju marketinške agencije onda ih sigurno izgovarate i na taj način saradnju činite težom i nedovoljno efikasnom. To svakako nije dobro za vaš brend, a sigurni smo i da to nije ono što vi želite za njega.

I sada, ako se pitate kako da agencije i klijenti pronađu zajednički jezik, budite sigurni da to nije tako komplikovano. Samo, pre nego što počnete saradnju, jasno definišite i postavite ciljeve koje želite da postignete i potrudite se da budete otvoreni u komunikaciji sa zaposlenima u agenciji. Onda ćete, sasvim sigurno, uvideti benefite saradnje sa full-service marketinškom agencijom, kakva je i Titan dizajn.

A sada hajde da se upoznamo sa onim što nervira jednog grafičkog dizajnera.

Kako lako da iznervirate agencijskog dizajnera

Ako je vašoj kompaniji potreban dizajner zbog izrade logoa, brošura, kataloga ili neke druge vrste reklamnog materijala, važno je da sa njim uspostavite dobru saradnju. A temelj svake uspešne saradnje je i to da znamo šta našem saradniku ne prija. Hajde da se upoznamo sa 5 stvari koje najviše nerviraju grafičke dizajnere:

  1. „Može li taj logo da bude veći?“ – ovo je najiritantnija rečenica koju klijent može da kaže dizajneru. Najvažnije je da shvatite sledeće: logo je samo jedan mali deo ukupnog vizuala i on ne treba da bude dominantan element u njemu.
  2. „Hajde, molim te, mi to završi što pre. Ma, tebi je to pet minuta.“ – jako je važno da razumete da to što vama nešto izgleda kao posao od pet minuta, to u stvarnosti uopšte ne mora da bude tako. Pored toga, dizajneri imaju rokove i zadatke koje moraju da završe i svaki vanredni zadatak remeti taj raspored. I još nešto, kreativnost se ne požuruje, pa imajte razumevanja i planirajte na vreme.
  3. „Može li to malo da se razigra, nekako mi nema WOW efekat?“ – ovakve instrukcije ne znače mnogo dizajneru, pa je jako važno da naučite da dajete jasan i precizan feedback. Kada nekome kažete da nešto „ne valja“ a bez dodatnog pojašnjenja šta tačno i kako bi moglo da se unapredi- onda to nije feedback, nego neosnovana kritika.
  4. „Ne, ne, treba da se popravi još samo ovo…“ – još samo ovo i ono i tako još bezbroj revizija… Klijent ne može da očekuje bezgraničan broj popravki jednog vizuala, pre svega zato što to znači mnogo posla, koji se može jedino računati kao izrada potpuno novog vizuala ili logoa. Nepotrebno trošenje vremena, kreativne energije i resursa agencije, ne može da bude prihvatljivo. Stavite se u njihovu poziciju i razmislite da li biste vi prihvatili iste uslove.
  5. „Poslao sam ti te slike u jednom Word dokumentu, a možeš i da skineš sa sajta.“ – kada nam pošaljete slike u Wordu, pa još taj dokument tretirate kao foto album, malo je reći da želimo da počupamo sebi kosu. Takođe, skidanje fotografija sa sajta je problematično, ponovo zbog rezolucije, jer je nemoguće raditi u programima za izgradu vizuala i logoa, sa fotografijama lošeg kvaliteta.

Šta to drma kavez svakom Social Media Manageru?

Kada neko radi kao Social Media Manager njegov posao može da bude prilično naporan. Ponekad su to sati i sati prekovremenog rada na projektima. A ponekad je jednostavno samo previše zamorno biti „online lice“ jednog velikog brenda sa svim zadacima koji uz to idu. Ali pored svega toga, ovaj posao može da bude i jako zabavan, da ispunjava onog koji ga radi i donese mnogo lepih trenutaka. Bez obzira na to da li SM manager ima dobar ili loš dan na poslu, neke „sitnice“ mogu opasno da ga ili je iznerviraju.

  1. „Hej, ti si naš SM manager, zar ne? Vidi, imam jedan super video, koji će sigurno biti pun pogodak, ima da bude viralan za sekundu.“ – ovakve rečenice prilično nerviraju SM managere, jer oni rade na strategijama i planovima objava sadržaja mesecima. Ono što klijent smatra viralnim videom (5 minuta govora generalnog direktora na otvaranju fabrike) uglavnom se pokaže da to nije i da se nikako ne uklapa u postojeću strategiju.
  2. „Ništa ti ne brini, ako nam se učini da je nešto važno tokom konferencije, mi ćemo sami da tvitnemo.“ – ponovo, veliko NE. SMM je o toj konferenciji i planu tvitovanja razmišljao mesecima i tačno zna šta treba napisati i šta se uklapa sa godišnjom strategijom i ciljevima kompanije. Svako ko misli „ma, to je samo jedan tweet“ treba da zna da nije isto tvitovati bilo šta i tvitovati efektne poruke koje pogađaju ciljnu grupu u „žicu“. Sve ovo isto, zapamtite i za Instagram.
  3. „Hajde mi to malo da postujemo svaki dan, sve organski pa da vidimo.“ – odmah da vam naglasimo da od toga nema ništa. Kada imate SMM-a on će vam objasniti da je uspeh potreban izvestan budžet. Zato, na vreme opredelite količine, koje SMM predloži u skladu sa strategijom i očekujte jasne i merljive rezultate.

Za vrhunske rezultate kampanja i najlepše vizuale, tim Titan dizajna je uvek tu za vas

Nadamo se da ste se i vi zabavili čitajući naš blog o rečenicama koje nerviraju naše (i verovatno sve) dizajnere i SM managere na svetu. Ako jeste, obavezno ovaj tekst podelite sa svojim kolegama i prijateljima koji imaju svoj mali ili veliki biznis i polako ulaze u saradnju sa marketinškim agencijama.

I da ne bude da se SM manageri i dizajneri samo žale, oni pre svega jako uživaju u svom poslu i daju 100% svoje kreativne energije na poslu. A što se našeg tima tiče, bez obzira na to kakav brief dobiju i koliko su rokovi tesni, oni uvek daje sve od sebe i uspevaju da naprave najbolje veb-sajtove, logoe i odgovore na baš svaki komentar na društvenim mrežama. Ukoliko vas zanima kako to tim Titan dizajna radi, obavezno bacite pogled na naš portfolio i kontaktirajte nas kako bismo započeli saradnju.