The most common brand mistakes to avoid
The most common brand mistakes to avoid

Najčešća greška, koju vlasnici kompanija prave i koja ih često košta mnogo, je to što ne cene dovoljno proces izgradnje brenda, strateško osmišljavanje brenda i njegovih elemenata od samog početka. Pored toga vrlo često znaju da previde koliko je uloga marketinga važna u razvoju same kompanije i promociji brend. Ponekad je izgovor da nemaju vremena da se posvete tome, jer se bave razvojem proizvodnje ili nekog drugog segmenta poslovanja. Dok su ponekad po sredi i finanasije, pa vlasnici kompanija ne žele da odvoje budžet za razvoj brenda i marketing. Pored ove, još niz drugih grešaka se javljaju, a mi ćemo se u ovom blogu pozabaviti najčešćim grešakama u izgradnji brenda koje treba izbeći.

I dok nekome u ovom trenutku pada genijalna ideja za biznis na pamet, neko na ovoj planeti ili čak u našoj zemlji radi već nešto slično. Kako ne bi napravio gomilu grešaka i kako bi se izdvojio iz mase što pre, brend treba staviti u prvi plan da bi što pre postao prepoznatljiv. A kako to postići? Efikasnom i efektivnom izgradnjom brenda. Ali u tome svakako može pomoći i izbegavanje grešaka o kojima ćemo u nastavku pisati. Bez nekog posebnog reda, pobrojaćemo 6 najčešćih grešaka.

Brand
Brand

Greška broj 1: Brend identitet bez solidne osnove

Ovo je verovatno jedna od najfatalnijih grešaka koju prave mladi brendovi, jer kreću na tržište bez glavnog aduta. Kompanije koje nemaju jasnu viziju i ideju o tome šta jesu i šta treba da postignu, neće biti u mogućnosti da se povežu sa kupcima na dubljem nivou. Ako klijenti ili kupci nisu u potpunosti sigurni šta brend predstavlja, odnosno šta može za njih da uradi, oni se okrenu onim brendovima koje poznaju i razumeju. Za svaki biznis je važno da zna kako da postavi solidnu osnovu i komunicira svoju poruku, vrednosti i izgled na jasan način. To mogu da urade samo ako se u potpunosti posvete ključnim elementima uz pomoć kojih se gradi brend identitet i stvore prepoznatljiv brend koji svi vole.

Insufficiently striking visual identity
Insufficiently striking visual identity

Greška broj 2: Nedovoljno upečatljiv vizuelni identitet

Svi smo mi vizuelna bića i volimo da vidimo upečatljiv, lep i promišljen dizajn koji predstavlja naš omiljeni brend. U suprotnom, ako dizajn logoa i drugih elemenata nije dovoljno upečatljiv, kupci neće zapamtiti brend ili će ga pomešati sa nekim drugim. S druge strane, ukoliko konkurencija ima prepoznatljiv dizajn i zna da je, recimo, odabir boja važan za kreiranje vizuelnog identiteta, onda će i kupci biti na njihovoj strani.

Vizuelnim identitetom pokazujemo koliko nam je stalo do toga da ostavimo dobar utisak već prilikom prvog susreta, pa tako logo, boje brenda, vizuali za društvene mreže, izgled sajta i brendiranje prodavnica mogu da imaju ključnu ulogu u ostavljanju dobrog utiska na klijente. Izreka „ne sudi knjizi po koricama“ možda je mogla da prođe pre nekoliko desetina godina, ali u 21. veku gde su dizajn i izgled jako važni – nikako. Samo ako pogledamo neke od najpoznatijih brendova današnjice (Apple, Google, Nike, Mercedes) uviđamo da je jasna vizija prezentacije brenda odigrala važnu ulogu u njihovom uspehu.

Website that lacks functionality and optimization
Website that lacks functionality and optimization

Greška broj 3: Nefunkcionalan i neoptimizovan sajt

Ne možemo dovoljno puta da naglasimo koliko je veb-sajt važan za jedan biznis, a tome u prilog ide i činjenica da čak 89% kupaca  baš na ovaj način pretražuje sadržaj na internetu i dolazi do novih brendova. Ovo je posebno važno za brand awareness , o kome smo pisali u prethodnom tekstu.

Veb-sajt je više od digitalne lične karte kompanije, koja internet korisnicima donosi najvažnije informacije o brendu. On je, između ostalog, prezentacija, on je i izvor znanja, ponekad i veb-prodavnica u kojoj kupujemo omiljene proizvode. Međutim, ukoliko sajt nije funkcionalan, teško se učitava, nije prilagođen korisnicima i njihovim potrebama pa je snalaženje na njemu noćna mora, a još uz sve to nije responsive za sve formate uređaja sa kojih se posmatra – onda to mora što pre da se popravi, ukoliko kompanija računa na kvalitetno onlajn prisustvo.

Istraživanja su pokazala da je ovih sedam elemenata važno inkorporirati u veb-sajt ukoliko želimo uspešnu i funkcionalnu veb-prezentaciju:

  • Logo,
  • Meni,
  • Pretraga,
  • Ikonice za društvene mreže,
  • Kvalitetan pisani sadržaj,
  • Originalne fotografije visoke rezolucije,
  • Futer.

Ovde da se linkuje tekst o brand awarenessu (na rasporedu za objavu u prvoj nedelji avgusta).

Brand inconsistency
Brand inconsistency

Greška broj 4: Nekonzistentnost brenda

Konstantne promene koje se tiču izgleda brenda nisu baš dobre, jer kupci se vremenom naviknu na prepoznatljive elemente, kao što su logo, fontovi ili boje, pa ih ne treba menjati svake godine. To ne znači da baš nikada ne treba razmišljati o redizajnu ili rebrendingu, to ne nikako, već samo da treba biti oprezan sa promenama i ne probati stalno nešto novo samo zato što, recimo, prethodna objava na društvenim mrežama nije imala dovoljan broj lajkova. Kada je promena i unapređenje vizuelnog identiteta u pitanju, važno je da ona bude sto posto dobro promišljena i urađena u saradnji sa profesionalcima.

we don’t have enough knowledge in all fields
we don’t have enough knowledge in all fields

Greška broj 5: Mi to sve možemo sami

Sasvim je logična želja vlasnika i osnivača kompanije da bude upoznat sa svim segmentima poslovanja – od faze stvaranje brenda, preko proizvodnje, pa sve do distribucije i sl. Međutim, niko od nas ne može sve da radi sam, a dodatno nemamo znanja u svim oblastima koje mogu da se tiču poslovanja jedne kompanije.

Zato, ukoliko je neko dobar u marketingu, finansijama ili vođenju društvenih mreža – treba da se fokusira na to, a da izgradnju i kreiranje brenda zajedno sa svim njegovim elelmentima prepusti stručnjacima u ovoj oblasti, koji će doneti najbolje rešenje za sto, kako za kompaniju tako i za sam brend. Ukoliko jedna osoba pokušava da radi sve sama, to će se odraziti i na rast biznisa. Mnogo je bolje delegirati obaveze i tako podeliti odgovornost jednako za uspehe, kao i za neuspehe.

Everyone is our target audience
Everyone is our target audience

Greška broj 6: Naša ciljna grupa su svi

Ovo je još jedna greška na koju često nailazimo, posebno kod manjih kompanija koje prodaju  proizvode kako se to popularno kaže „široke potrošnje“. Oni smatraju da su svi njihova ciljna grupa i da proizvod treba i mogu da prodaju baš svima. Iako to na prvi pogled može da se učini kao ispravan stav, nekome ko ne razume način na koji funkcioniše tržište i marketing, to svakako nije tako i ovde ne važi ona poznata izreka „iz kvantiteta dolazi kvalitet“. Kada su brendovi u pitanju, jako je važno, još na samom početku proceniti i istražiti tržište kako bi se došlo do što preciznije i što uže ciljne grupe. Što je niša kojoj se obraćamo uža i specifičnija, to je i mogućnost da dođe do prodaje proizvoda veća. U suprotnom, proizvod će se prodavati svima i izgubiće se u džungli sličnih proizvoda.

The best way to avoid mistakes
The best way to avoid mistakes

Prioriteti se moraju znati!

Da li i vi pravite neke od ovih grešaka? Da li ste se prepoznali u našem tekstu? Ako je odgovor da i pravite makar tri od šest grešaka, onda bi trebalo da nešto promenite. Najbolji način da izbegnete ove greške je da posvetite svoje vreme, novac i resurse kreiranju snažnog brend identiteta, koji će se isticati. Odredite prioritete, napravite plan po fazama i najvažnije angažujte eksperte za brending. Agencija Titan dizajn vam može pomoći u tome. Kontaktirajte nas i saznajte na koji način možemo da vam pomognemo u kreiranju brenda vrednog vašeg biznisa.