Poslastičarnica Vojnović prikaz home strane

Veb dizajn poslastičarnica Vojnović

Originalni bečki recepti u poslastičarnici Vojnović se čuvaju godinama i prenose sa generacije na generaciju. Kolačima vrhunskog kvaliteta bila je potrebna adresa na internetu, kako bi ih i ova publika što bolje upoznala. Tako smo dobili i brif od ovog klijenta, koji je u njemu zatražio izradu veb stranice za svoj mali porodični biznis.

Jednostavna forma sajta (tzv. ‘one page’ veb sajt) koji kroz informacije na jednog strani, podeljene u nekoliko segmenata, posetiocima donosi samo najvažnije. Pored teksta ovim sajtom najviše dominiraju kvalitetne fotografije kolača i torti u krupnom planu, kako bi ste videla sva njihova lepota, bogatstvo detalja i izgled ‘domaćih kolača’ koje svi toliko volimo.

Meni sajta je podeljen na tri kategorije: o poslastičarnici, ponuda kolača (dodatno podeljena na tri podkategorije) i kontakt forma, adresa, mapa sa najvažnijim informacijama kako stići do njih.

Deo koji ima najviše poseta na sajtu je svakako sekcija sa ponudom, koja se deli na sitne posne i mrsne kolače, kao i na treću – torte. Kada se uđe na svaku od tih kategorija, pored fotografije kolača, stoji i objašnjenje od čega su oni napravljeni, kako bi posetioci tačno znali šta naručuju i da li kolači sadrže njihove omiljene sastojke.

Sam dizajn sajta je urađen dosta jednostavno, u crno-beloj kombinaciji boja koje se nalaze, kako na pozadini, tako i u fotovima. Dominantan element u dizajnu su kolači, koji zauzimaju najviše prostora na prvoj stranici i čine ovaj sajt atraktivnim. Odlučili smo se za dobro oprobanu formu, gde su elementi poređani na sledeći način: logo u krajnjem levom uglu, zatim ispod toga desno je meni, odmah ispod njega se nalazi nekoliko fotografija kolača u ‘slajderu’. Zatim malo teksta na sredini, dok se ispod toga na beloj pozadini mogu uočiti tri kruga i u njima ponuda kolača po kategorijama. Na samom kraju, posetioci mogu pronaći sve važne kontakt informacije i mapu na kojoj je ucrtana precizna lokacija poslastičarnice.

Sajt je prilagođen pregledu na svim uređajima, tako da mu je moguće pristupiti sa telefona, laptopa, PC-a ili tableta, što dodatno olakšava poslovnje klijentu. Upravo na ovaj način veliki broj upita za naručivanje kolača i torti dolazi putem mobilnih telefona, gde su fotografije proizvoda jednako visokog kvaliteta kao i na većem formatu.

Poslastičarnica Vojnović
Poslastičarnica Vojnović prikaz kontakt strane na mobilnoj verziji sajta

Prikaz verzije sajta poslasticarnice Vojnovic na laptopu