dizajn ambalaže za brabd bonata i prikaz retuširanog keksa

Dizajn Ambalaže BONATA

Brif klijenta – potrebno je uraditi dizajn za ambalažu čajnog keksa sa čokoladom, koji je namenjen ruskom tržištu.

Ciljna grupa – kupci iz Rusije, koji vole srpske proizvode i žele da uživaju u autentičnom ukusu nadaleko poznatih srpskih konditorskih proizvoda. Ovo je kolačić koji gricnemo uz kafu ili čaj i baš zato može biti proizvod, koji će svakodnevno biti u domovima ruskih kupaca.

Pitanja za klijenta

Koja je vaša ideja i kako mislite da treba predstaviti proizvod? Da li postoji neki poseban detalj o kome treba voditi računa?

Odgovor

Naši ‘Bonata’ kolačići od kakaa spremni su za rusko tržište i želeli bismo da generalni utisak, koje pakovanje treba da ostavi na kupca, bude želja da odmah probaju jedan, dva ili nekoliko komada. Takođe, želeli bismo kvalitetne fotografije proizvoda, koje će biti lepo uklopljene u vizual jer želimo da utisak bude kao da uzimaju najkvalitetniji domaći kolač, koji će rado jesti u svom domu ali da će ga rado poneti i gostima.

Pitanje

Koju poruku treba da pošalje vaš proizvod a samim tim i njegova ambalaža?

Odgovor

Želeli bismo da naš proizvod jasno komunicira zemlju proizvodnje, odnosno da su kolačići iz Srbije, jer nam se čini da je to nostalgična crta i poruka, koja će biti zanimljiva i privlačna kupcima iz Rusije.

Šta smo mi uradili na osnovu brifa?

Napravili smo dizajn ambalaže koji odiše nežnošću, toplinom i pravom porodičnom atmosferom u koju se ovaj kolačić odlično uklapa. Centralni element vizuala su kolačići, koji su prvo fotografisani a zatim i dodatno sređeni i ukljopljeni u ‘Photo shopu’.

Sami kolačići u sredini imaju srce od čokolade, što je odličan detalj, koji smo iskoristili pri fotografisanju i stavili ga u prvi plan. Sa razlogom su naravno postavljena baš tri kolačića sa srcima, kako bismo našem bratskom narodu, poslali poruku ljubavi i prijateljstva.

Pored kolačića, još jedan element koji treba da istakne odakle kolačići dolaze, što je bila i ideja ali i važan zahtev klijenta, je srce sa bojama srpske zastave, ispod koga na ruskom piše da je proizvod iz Srbije.

Ostatak vizuala prati glavni sastojak kolačića – kakao, koji je poslužio kao odlična inspiracija a njegova boja kao odličan element koji upotpunjava celokupnu kompoziciju i čini je nežnom.

Što se tiče fontova, birali smo nešto zaobljeniji i zakrivljeniji za sam naziv proizvoda u beloj boji kako bi se dodatno istakao, dok je tekst sa opisom proizvoda i naznakom da kolačići dolaze iz Srbije u braon boji i drugačijem fontu, kako bi se što prirodnije uklopio u vizual.

dizajn ambalaže za brabd bonata choco biscuit