dizajn ambalaže za choco-boom i logo

Dizajn ambalaže ‘Choco Boom’

Brif klijenta – nove čokoladne kuglice treba da budu lansirane na tržištu. Potrebno je uraditi originalan dizajn ambalaže za sve ukuse koje donosimo našim kupcima. Kikiriki sa 50% i 80% mlečne čokolade, zatim ukus mlečne čokolade sa pirinčom i mlečna čokolada sa suvim grožđem. Ova četiri ukusa donose nov i kremast ukus čokolade, koja se topi u ustima.

Ciljna grupa – ljubitelji čokolade i čokoladnih kuglica od 9 do 99 godina.

Pitanja za klijenta:

Šta je po vama najvažnije istaći na pakovanju proizvoda?

Odgovor:

Ono što ovaj proizvod čini drugačijim je visok procenat mlečne čokolade u njemu, čime se izdvaja na tržištu u odnosu na slične proizvode. Dakle, važno nam je da procenti budu istaknuti. Pored toga prednost ovog proizvoda je i to što ne sadrži jezgro žitarica, koje je posebnom tehnologijom proizvodnje izvađeno, pa želimo da i ta poruke bude vidljiva na pakovanju.

Takođe, za sve ljubitelje čokolade, koji su svesni da palmino ulje nije dobar sastojak, jer znači uništavanje kišnih šuma u Brazilu, želimo da se posebno istakne podatak da naše kuglice ne sadrže ovu vrstu ulja.

Šta smo mi uradili na osnovu brifa?

Odabrali smo četiri različite boje za svaki ukus po jednu (žuta, plava, narandžasta i ljubičasta) kako bismo napravili vidljiv kontrast u odnosu na logo našeg klijenta – Swiss Lion, koji je u crvenoj boji. Zatim smo, sasvim logično u odnosu na zahtev klijenta, u prvi plan stavili čokoladu i braon boju odabrali kao glavnu za noseći element ovog vizuala.

U braon boji je i veoma važna poruka da proizvod ne sadrži jezgro žitarica, dok kontrast pravi tipografija u jednostavnoj beloj boji, kako na glavnom elementu (krug u kom je ispisan naziv proizvoda), tako i na svim drugim elementima, koji opisuju važna svojstva proizvoda.

Ispod svega toga smo odličili da stavimo i same kuglice, jer je kupcima najvažnije da vide kako proizvod zaista i izgleda. Njega smo fotografisali u našem foto studiju a zatim smo ga retuširali i dodatno istakli sve njegove glavne karakteristike podešavajući osvetljenje i ugao pod kojim pada svetlost na njegovu površinu, kako bismo postigli efekat što prirodnijeg i realnijeg izgleda dražeja.

Na kraju, u samom dnu, stoji opis proizvoda i koje sastojke sadrži.

Raznobojno pakovanje ‘Choco Boom’ kuglica, svakim svojim elementom privlači pažnju i donosi važne informacije kupcu. Kada ga kupac spazi na rafu, nemoguće je da će odoleti ovom veselom pakovanju i ukusnim kuglicama.