Ukratko o ovom projektu

Industrija: Proizvodnja sladoleda

Klijent: Swisslion Takovo, odnosno Snowlion linija smrznutih proizvoda

Usluga naše agencije: Izrada novih prikaza sladoleda

Cilj: Kreirati moderan prikaz sladoleda, koji će svima pokazati da brend prati savremene trendove, a sve to sa ciljem da se privuku novi kupci.

O klijentu-pc
O klijentu-mobilni

O klijentu

Prateći najnovije trendove u proizvodnji hrane, kompanija Swisslion je 2011. godine, pokrenula liniju proizvoda Snowlion. Ideja o proširenju palete proizvoda kompanije, ubacivanjem sladoleda u njen asortiman, rođena je u Gornjem Milanovcu. U to vreme je pokretanje proizvodnje, u ovoj fabrici, bila najveća green field investicija u Srbiji.

Ledenu poslasticu, kojoj niko ne može da odoli, Swisslion svakodnevno proizvodi u mnogo različitih oblika i veličina. Tu su sladoledi na štapić, u čašici, u kornetu, ali i porodična pakovanja. Osim na domaćem tržištu, ovi sladoledi se prodaju i u regionu, ali i EU.

Nakon odličnog uspeha sladoleda, Snowlion dobija još jedno proširenje asortimana. Naime, kako su sladoledi deo letnjeg asortimana fabrike, bilo je važno uposliti proizvodne kapacitete i tokom zime. Tako je stvoren zimski asortiman Snowlion-a, koji čine smrznuto voće, povrće, testa i panirani riblji proizvodi.

Za aktuelnost omiljenih hladnih proizvoda na tržištu važno je da brend prati trendove, kako po pitanju ukusa sladoleda koje proizvodi, tako i po pitanju njihovog vizuelnog prikaza. Jako je važno da vizuali budu aktuelni, moderni i privlačni kupcima, kako bi ih izabrali u mnoštu drugih koji su u ponudi.

Izazov sa kojim se susreo naš dizajnerski tim-pc
Izazov sa kojim se susreo naš dizajnerski tim-mobilni

Izazov sa kojim se susreo naš dizajnerski tim

Prikazi sladoleda, za različite namene, nisu osvežavani skoro 15 godina. Kako takvi vizuali više nisu bili u skladu sa modernih dizajnerskim praksama i bilo je krajnje vreme za promenu.

Bilo je potrebno kreirati prikaze koji će biti vidljivi iz različitih uglova. S obzirom na to da će ovi prikazi biti korišćeni za različite namene- kartoni sa proizvodima na prodajnim mestima, bilbordi, tv reklame, društvene mreže- bilo je važno prikazati proizvode iz raznih uglova.

Ovo je izazov sa kakvim volimo da se suočimo, pa je naš dizajnerski tim spremno preuzeo inicijativu i krenuo u pripremu vizuala. Do kakvih smo rezultata došli? Čitajte u nastavku.

Rešenje-pc
Rešenje-mobilni

Rešenje

U skladu sa brifom klijenta, naši dizajneri su kreirali moderne prikaze za Snowlion sladolede, koji će ih prikazati u najboljem svetlu kupcima. Vodeći se estetskim standardima koji su bliski ciljnoj grupi klijenta, kreirali smo rešenja koja će biti prepoznatljiva na tržištu. A kako smo došli do ovih prikaza? Kako je izgledao proces izrade prikaza za Snowlion slodolede?

  1. Na početku smo, od klijenta, dobili tehničke crteže sladoleda,
  2. Na osnovu njih su rađeni 3D modeli u programu „Blender“, prema dimenzijama koje se nalaze u crtežima,
  3. Sledeći korak je bilo pravljenje takozvanih „proceduralnih tekstura“, gde smo programski zadali sve parametre (boje i odnose boja, da li želimo mat ili sjajnu površinu, podešavanje transparentnosti, količine, visine i veličine izbočina- posebno važno kod sladoleda sa lešnikom, odsjaja od površine i nivo preciznosti detalja).
  4. Odabrali smo 3D modele, kao najbolji način za kreiranje prikaza,  zato što je na ovaj način lakše unositi bilo kakve potrebne izmene- osvetljenje, pozadina, okruženje i sl.
  5. Posvetili smo se svakom detalju, pa smo određene pojedinačne elemente, poput maline, kupine ili bombonica u boji, pravili posebno i onda ih dodavali ostatku elemenata pri pravljenju završnog modela.
Rezultat-pc
Rezultat-mobilni

Rezultat

Snowlion sladoledi su dobili prikaz za 21. vek koji će se vrteti po društvenim mrežama i privlačiti pažnju kako mlađe, tako i starije ciljne grupe. Prikazi su izvedeni sa najvećom preciznošću u visokoj rezoluciji i kada se zumiraju detalji, kupci će zaista moći da vide sa koliko pažnje i truda smo uradili ovaj zadatak. Takođe, boje i strukture su bogate i precizno dočaravaju bogatstvo ukusa koje čeka kupca kada kupi jedan od proizvoda iz asortimana Snowlion-a.

Utisci klijenta

Našim sladoledima je bilo potrebno novo poglavlje. Snowlion sladoledi sada izgledaju moderno, a posebno nam se dopadaju 3D modeli koji će izgledati odlično na svim površinama. Jedva čekamo leto i reakcije kupaca. Što se tiče saradnje sa agencijom, kao dugogodišnji klijenti, imamo samo reči hvale za dizajnerski tim koji uvek donese neke novine. Tako je i sada bilo, pa je rezultat odličan.