STUDIO DOT

Brif klijenta – potrebno je redizajnirati stari logo, koji više nije moderan.
Ciljna Grupa – kompanije kojima je potrebna usluga grafičke produkcije (razvijanje flekso ploča, flekso štampa)
Fajlovi koje klijent traži: EPS, JPG, PNG format
Pitanja za klijenta:
Šta po vama treba da komunicira vaš logotip sa ciljnom grupom?
Odgovor:
Redizajn logotipa treba da predstavi ono najbolje što može da pokaže flekso štampa, tj. visoku reprodukciju u kojoj se razvijaju i štampaju najkvalitetniji otisci.
Primene logotipa: izrada web sajt, baneri, vizit karte, dizajn bilboarda, plakati, katalog.
Šta smo mi uradili na osnovu brifa?
Redizajnirali smo t.j. reciklirali smo stari logo, koji je bio u obliku kvadrata i dobili smo krug koji na jedan obliji i precizniji način prikazuje delatnost studija. Stari font koji je bio prilično neuredan, zamenili smo oblim preciznim font formama, koje se poklapaju sa veličinom znaka odnosno kruga . Hteli smo da što bolje prikažemo svu preciznost i tačnost koju ova tehnologija može da prikaže, a to je izrada svih vrsta ambalaže od nalepnica koje se štampaju u velikim tiražima do raznih vrsta alu folija i folija.
Kad smo kod flesko štampe evo malo reči i o samoj tehnologiji. Ova tehnologija (vrsta visoke štampe) načešće se koristi za štampu neupojne podloge – rolna u rolnu. Možemo razvijati flekso ploče i štampati kese za čips, grisine, creva za viršle itd. Sve vrste velikih tiraža.
Zašto veliki tiraži? Zato što su to proizvodi za masovnu upotrebu. Recimo kad radimo dizajn ambalaže za kafu ili dizajn ambalaže za špagete, dizajn poklopca za čašu od jogurta – svi oni zahtevaju brzo konfekcioniranje, pa je izrada forme flekso štampe daleko brža. Dakle, kad je reč o ovoj vrsti štampe, tu nema igre!