Logo i dizajn ambalaže za liniju proizvoda Secret Recipe

Dva slova E okrenuta u ogledalu predstavljaju srce. Tajna je u receptu koji se od srca priprema. Ljubav prema pravljenju džemova koji se pripremaju na tradicionalan način od srca. Divno zar ne?! Ideja se pretvorila u stvarnost i urađen je logo. Zatim se pristupilo odabiru tegli, boji poklopca i dizajnu ambalže za liniju od tri vrste džema.

Pošto je tegla mala i četvrtastog oblika, nismo imali puno prostora za dizajn na etiketi. Napravilo smo nekoliko skica i odlučili da se etiketa spoji sa poklopcem i staklenom ambalažom, tako što će krenuti od kružnog oblika na vrhu poklopca pa na dole tankom linijom i praviti kvadratni oblik.

Linija etikete prati ambalažu proizvoda. Kada se jednom otvori poklopac papir puca. Ovaj premijum brend vrhunskog kvaliteta je kombinacija specijalnog crnog papira i zlatne folije i bele boje. Kombinovali smo dve vrste fonta – grotesknog i pisanog. Sve etikete su unificirane i razlikuju se po nazivima džemova a takođe se prepoznatljivost uočava po boji tegle u kojoj se proizvod nalazi. Na svakom proizvodu piše uokvireno zlatnim pravougaonikom 100% natural kao garancija kvaliteta.