logo dizajn za cute&cutest

Brif klijenta:

Naš novi sajt cute&cutest služi da majke postavljaju fotografije svojih beba i da korisnici biraju, uz pomoć rejtinga čija je fotografija najlepša.
Logo treba da bude jednostavnih formi i oblika. Boje takođe treba da budu tople i blage. Tekst logotipa mora da bude konvertovan u krive. Fontovi moraju da budu osmišljeni od strane dizajnera ili oni koji nisu licencirani.

Šta klijent želi da logo predstavlja?
Logo mora da predstavlja sajt za bebe i mame.

Fajlovi koji su potrebni klijentu: Vektorski logo u eps i pdf formatu. Screen logo u PNG i JPEG formatu.

Šta smo mi uradili na osnovu brifa?

Uspeli smo da dizajniramo logo koji je odgovorio na sve zahteve klijenta. Naša ideja je bila da reč cute bude plave boje sa likom dečaka iznad njega, a reč cutest crvene boje sa likom devojčice, koja ima mašnicu na glavi. Hteli smo da jednostavnim stilizovanim crtežom i bojom predstavimo dečaka i devojčicu, a da izbegnemo komplikovano crtanje suvišnih detalja ili fotografije u logotipu. Ovako logo i kada se smanji na samo 2cm, ne gubi na sadržaju i čitljivosti.

Font smo morali da modifikujemo i da docrtavamo pojedine elemente kako bi bio jedinstven i prilagođen klijetnovom zahtevu. Font prati linearne forme i ilustraciju znaka iznad. Ovim su bili ispunjeni svi zahtevi i uspešno urađen posao. Najbolji logo dizajn jeste onaj koji ispunjava zahteve klijenta i doprinosi da bude jedinstven na njegovom tržištu.