Dizajn logoa Fit 4 life

Brif klijenta – logo nikako ne sme da podseća na samo jedan sport. Nemamo posebnu i određenu želju. Potrebno je uraditi primenu dizajna na majici i na vizit karti. Fit for life predstavlja 4 tipa vežbanja. Voleli bismo da broj 4 bude umetnut u logo. Vežbanje se zasniva na individualnom radu. Koriste se kardio sprave, radi se sa onima koji žele vežbe samoodbrane, kung fu, procena motoričkih sposobnosti kod dece.

Ciljna grupa –  svi koji vole da treniraju, vežbaju, prvenstveno rekrativci. I žene i muškarci.

Fajlovi koji su potrebni klijentu – logo treba da bude u EPS i PNG formatu. Takođe je potreban i jpg format.

Šta smo mi uradili na osnovu brifa klijenta?
Po zahtevu klijenta, umetnuli smo broj 4 u sam logo, ali tako da smo ga dizajnirali u obliku figure, osobe koja vežba. Ta individua koja vežba kod našeg klijenta predstavljena je kao sportista izvajan nakon treninga. Želeli smo da naš logo pošalje poruku: evo kako ćete biti fit i lepo izgledati kada vežbate u firmi fit 4 life.

Namerno je nacrtana apstraktna figura, a ne neki definisani bilder koji vežba po ceo dan. Telo nije namerno u idealnim proporcijama, jer ovde nije ni bio cilj da se predstavi bukvalan izgled ljudske figure, već da se više siluetom prikaže ono što je zadatak trenera sa kojim vežbate. Font je ‘serifni’ sa kombinacijom oblih i oštrih formi.

Zašto smo se odlučili baš za serifni font? Zaista skladno deluje sa oblikom figure, čak se dobija jako lep kontrast figure i serifnog pisma, koje izdužuje samu reč Fit 4 life. Nismo zaboravili da ciljna gupa nisu samo muškarci, već i dame, tako da se ova figura u obliku broja četiri idealno uklapa sa nežnijim serifnim pismom.