Dizajn Plakata Za Školu Turskog Jezika

Turski kulturni centar u Beogradu nas je zamolio da za njih napravimo plakat kojim se pozivaju svi zainteresovani da upišu kurs turskog jezika.

Kako je njihov logo u dve nijanse plave boje, odlučili smo se upravo za te dve nijanse i njih koristili kao inspiraciju za izradu idejnog rešenja ovog plakata. Hteli smo da svim budućim polaznicima kursa turskog jezika, damo što sažetije informacije i istaknemo samo ono najvažnije.

Plakat smo podelili na četiri segmenta, gde je u prvom stavljen naziv kulturnog centra u originalu, kao i grupa razdraganih mladih ljudi, koji jedva čekaju da nauče neke nove reči na turskom. Drugi segment je posvećen najvažnijim informacijama i bitnim datumima, dok centralni deo plakata zauzima fotografija dvoje mladih ljudi koji drže međunarodno priznate sertifikate o znanju jezika.

U poslednjem segmentu smo naveli sve važne kontakt informacije, kako bi svi zainteresovani polaznici mogli da pronađu više informacija bilo pozivom na broj kuturnog centra, slanjem mejla ili upita putem Facebook stranice ili Twitter naloga.