Brendiranje vozila ‘Prespansko Sonce’

Brendiranje vozila za klijenta ‘Swiss Lion’ i njihov brend svežih kokošijih jaja – ‘Prespansko sonce’, radili smo u svrhu obeležavanja kombi vozila, koja prevoze proizvode širom Makedonije.

Kako su boje logoa i ‘Swiss Lion’ kompanije crvena i bela, odlučili smo da zbog što bolje vidljivosti i pamtljivosti, odaberemo crvenu kao pozadinu i da na nju slažemo ostale elemente. Odlučili smo se za kombinaciju boja, kada je tekstuelni deo ovog vizuala u pitanju, pa smo tako deo teksta stavili u belu a deo u žutu boju, koja nas asocira na sunce.

Kako bismo kupcima preneli što jasnije poruku da se radi o kokošijim jajima, logično je bilo da u vizual ubacimo i kokošku u beloj boji a odmah pored nje i žuto jaje. Oko jajeta možete da uočite zrake sunca, pa jaje izgleda kao sunce i tako šalje višeslojnu poruku da su ova jaja žuta kao sunce, zatim kako sunce znači život, onda i jaje može biti izvor života itd.

Na kraju smo vizualu dodali i tri pakovanja ambalaže, kako bi kupci što bolje upamtili ambalažu i kako bi sledeći put u prodavnici izabrali baš ova jaja. Zraci sunce se takođe pojavljuju, kao deo vizuala, u poslednjem sloju ispod svih ostalih elemenata. Naime, oni isijavaju negde u visini pakovanja jaja a zatim se šire po čitavom vizualu, obasjavajući sve elemente.

Prespansko sonce