Logo izrada „Moj let“ turistička agencija iz Slovenije

Brif klijenta – kako se agencija bavi i organizacijom putovanja „po meri“ koja se mogu samostalno isplanirati i organizovati, jedna od ideja je bila da se u logo inkorporira „puzzle“. Od boja klijent bi najviše voleo da se izaberu crna, siva i crvena.

Ciljna grupa – Svi koji putuju avionom.

Pitanje za klijenta – šta po vama treba da komunicira vaš logotip?
Odgovor klijenta –  kako smo turistička agencija, koja najviše radi prodaju avionskih karata i individualnih aranžmana „po meri“ uglavnom za business goste želeli bismo, da logo izražava neku eleganciju. Želeli bismo i da je logotip jednostavan, moderan i grafički zanimljiv.

Fajlovi koji su potrebni klijentu – EPS, JPG, PNG formati.

Primena logotipa: izrada veb sajta, baneri, flajeri, vizit karte, dizajn bilboarda, plakati, dizajn brošura i dizajn flajera.

Šta smo mi uradili na osnovu brifa klijenta?
Posle nekoliko skica koje smo poslali klijentu, izabran je jednostavan i upečatljiv logo. Logo je dizajniran tako da slovo ‚J‘ predstavlja trag aviona, a avion iznad traga tačku od slova. Naravno ovo slovo je stilizovano i grafički vizuelno postavljeno tako da odaje utisak traga, ali opet dovoljno elegantno i jasno prikazano da kupac može da uoči slovo ‚J‘. Crveno crno daje dobar i jasan kontrast. Nadam se da smo pomogli našim klijentima puno i da će zahvaljujući dobrom logotipu, pronaći dosta klijenata.