Ice Tea Takovo

Brif klijenta – treba dizajnirati ambalažu za novi proizvod na tržištu, ice tea kompanije ‘Takovo’. Klijent je već prepoznatljiv kao proizvođač ukusnih i kvalitetnih sokova a sada u svoj asortiman uvodi i nešto novo – ice tea u dva ukusa (šumsko voće i breskva).

Ciljna grupa – porodice, mladi i deca.

Pitanja za klijenta: Koja reč (upotrebite samo jednu reč) opisuje vaš proizvod?

Odgovor klijenta: Sigurni smo da je ta samo jedna reč SVEŽINA. To je ono što osetimo kada vidimo i probamo naš novi proizvod. Želimo da i kupcima to bude prva asocijacija kada vide naš ice tea. Vreo letnji dan i osećaj da samo jedno piće može da ugasi žeđ, to je poruka koju treba da prenese naš proizvod.

Šta smo mi uradili na osnovu brifa?

Poruku našeg klijenta smo vrlo ozbiljno shvatili i pretočili njihovu i više nego jasnu ideju u vizual. Zamislili smo vreli letnji dan i čašu ledeno hladnog Takovo Ice tea napitka, koji dodatno rashlađuju i kockice leda. Želeli smo da na vizual prenesemo baš onaj trenutak, kada u čašu ubacujemo kocke leda i kada je svežina napitka najveća a želja kupca da ga što pre proba najveća.

Boje smo prilagodili svakom ukusu pojedinačno, pa je breskva u nežno narandžastoj nijansi, dok je šumsko voće prikazano u prelepoj ljubičastoj. Kontrasti su jasni, a tipografija jednostavna i ne previše napadna, kako bi se prirodno stopila sa vizualom u kome čaša Takovo Ice tea napitka dominira.

Tekstualnom delu vizuala smo dodali i dva zelena listića, kako bismo dodatno naglasili svežinu i prirodnost sastojaka. Voće koje je deo ovog napitka, vodi poreklo iz najboljih domaćih voćnjaka i želeli smo da i to negde u detaljima bude istaknuto.