Dizajn plakata ‘DrVet Group’

‘Kalcivet’ ‘Dermavet’ i ‘Multivet’ su suplementi za pse i mačke, koji se kućnim ljubimcima daju kao dodatak ishrani, kako bi pospešili njihov rast i razvoj a istovremeno uticali i na dug život omiljenih ukućana.

Plakate, koje smo osmislili za ova tri proizvoda, u osnovi su imali ideju da istaknu najvažnije informacije i benefite korišćenja istih za mačke i pse. Za uobličavanje ove ideje smo odlučili da koristimo formu nalik infografiku, gde ćemo istaći samo najvažnije informacije i prepustićemo brojakam da govore o prednostima proizvoda.

Boje na svakom plakatu su pratile boje na pakovanju proizvoda, kako bi se postigla ujednačenost. Naziv proizvoda i najvažnije informacije u vezi sa njim su isticane zelenom, roze i žutom bojom, koje su takođe i boje ovih suplemenata.

Što se forme plakata tiče, kao što smo već pomenuli, želeli smo da iskoristimo prednosti infografika i unesemo neke od tih karakteristika u vizual, pa smo plakat podelili na tri segmenta. Prvi – informativnog karaktera, u kome smo naveli naziv suplementa i kome je namenjen. Drugi – edukativni, gde smo istakli najvažnije sastojke ovih suplemenata i u kom procentu se nalaze u proizvodu. I treći – informativno-prodajni, u kome smo naveli u kojim prilikama se ovi suplementi koriste i pored toga smo postavili pakovanje suplemenata. Odabrali smo baš poslednji segment za prezentaciju pakovanja, upravo zato što smo želeli da kupci koji imaju vizuelno pamćenje povežu informacije o proizvodu sa njegovim pakovanjem.

Na kraju ovog plakata je i ‘call to action’ da se poseti sajt proizvođača za više informacija o proizvodu. Pored toga naravno i logo proizvođača.

Kao vizuelno zanimljiv i potencijalnim kupcima, uvek posebno drag element, ističemo kuce i mace, koje smo stavili kao pozadinu u drugom i trećem segmentu plakata. Svi znamo koliko lajkova i šerova kuce i mace dobijaju na društenim mrežama, pa vođeni tim pravilom, bilo je lako odabrati što lepše ‘modele’ za ovaj plakat, koji će doneti mnogo pozitivnih reakcija.

Dermavet