Dizajn Plakata Banat 1894

Za brend „Banat 1894“ dizajnirali smo plakat, koji je distribuiran u većem broju prodajnih objekata povodom višednevne akcije sniženja cena.

Njihov najpoznatiji proizvod – mlečna čokolada u prepoznatljivom svetlo plavom omotu, poslužila nam je kao inspiracija za pozadinu plakata, na koju smo slagali ostale elemente. Ukupno osam proizvoda je bilo na sniženju i sve njih smo predstavili na ovom plakatu.

Kako je svaki od ovih proizvoda napravljen u nekoliko varijanti ukusa, sve smo njih postavili na plakat, kako bi kupci lako mogli da vide čitav asortiman na popustu.

Vizual je podeljen na tri dela, plus heder, u kome se nalazi naziv akcije. Zatim se u prvom segmentu mogu videti tri proizvoda, koji se međusobno preklapaju a gde pastelnije ambalaže zauzimaju prednje pozicije a crvena ambalaža je u drugom planu.

Drugi segment donosi simetrično raspoređene proizvode. Čak četiri vrste slatkiša krase ovaj deo plakata, među kojima se posebno ističu koso postavljene čokoladice, čiji položaj razigrava ovaj vizual i daje mu drugačiju dinamiku.

Treći segment zauzimaju ‘Scarlet’ praline u nekoliko ukusa i ovo je jedan vrlo simetričan i ujednačen segment. Između svakog od ovih segmenata, postavljena je jedna vizuelna granica, koja ih deli a na kojoj piše ‘popust’. Ona predstavlja jasnu završnicu jednog i početak drugog vizuelnog segmenta.