Logo dizajn CentroMarket

Brif klijenta – logo dizajn za lanac marketa prehrambrenih proizvoda. Potreban im je i slogan.
O sebi su nam rekli da je to firma koja će se baviti prodajom prehrambenih proizvoda i da žele da njihov logo bude upečatljiv i jednostavan sa maksimalno dve do tri boje.

Logo će se koristiti na: vizit kartama, brendiranju izloga, brendiranju automobila, na majicama, korporativnom materijalu, na flajerima i plakatima. Kasnije bi bila potrebna i knjiga grafičkih standarda.
Fajlovi koji su potrebni klijentu – logo treba da bude u Ai formatu i Cdr formatu. Takođe je potreban i jpg i png format.

Šta smo mi uradili na osnovu brifa klijenta?
Ispunili smo sve zahteve koje je naš klijent očekivao. Logo je napavljen u dve boje sa jasnim sloganom „Kvalitet svakog dana“. Logo pored natpisa ‚CentroMarket‘ ima i zaštitni znak slovo C, koje ima krov iznad. Krov treba da predstavlja dom za kupovinu, t.j. CentroMarket je vaša kuća u koju se rado odlazi, kupuje, biraju najsvežiji i najbolji proizvodi.

Logo se može koristiti na dve podloge, beloj i crvenoj u kombinaciji sa zelenom bojom. Font jednostavan boldiran, upečatljiv i uočljiv. Crvena: centro, zelena: market, dve komplementarne boje, da bi se naglasio kontrast i bolja vizuelizacija, jer je želja klijenta bila da naziv bude spojen „CentroMarket“. Ovim kontrastom crveno zeleno postigli smo dinamičan efekat izgleda logotipa.

Logo i natpis su kombinacija oštrih i zaobljenih ivica, gde se takođe postigao efekat kontrasta. Nekad različiti oblici privlače pažnju, kombinacije, polukruga, trougla, kao da se uvek vraćamo na osnovne oblike, da bi došli do konačnog rezultata.