Caffe Classico

Dizajn Ambalaže Caffe Classico

Brif klijenta – nova kafa je u pripremi za lansiranje na tržištu i potrebno je uraditi dizajn ambalaže za proizvod.

Ciljna grupa – ljubitelji domaće kafe punog ukusa, koji vole da osete miris sveže skuvane kafe koji se širi kuhinjom. Najčešće ovoj ciljnoj grupi pripadaju naši nešto stariji sugrađani, koji vole ukus domaće, sveže samlevene i upakovane kafe.

Pitanja za klijenta

Kako mislite da bi trebalo da izgleda ambalaža vaše kafe? Takođe, koju poruku želite da ambalaža komunicira? Šta je najvažnije što želite da se istakne?

Odgovor

Sam izgled ambalaže želimo da prepustimo vama, jer smatramo da imate veliki potencijal da napravite kreativno rešenje. Vi najbolje znate kako treba složiti elemente. Što se tiče poruke koja je za nas najvažnija, tu vam možemo reći sledeće – smatramo da nas od drugih kafa na tržištu izdvaja pun ukus, koji proističe samo iz zrna kafe, bez dodavanja drugih žitarica, što je slučaj sa nekim drugih kafama na tržištu. Upravo je to glavna poruka, koju treba preneti kupcima.

Šta smo uradili na osnovu brifa?

Napravili smo jednostavno a efektno rešenje na beloj pozadini, koja dodatno ističe glavni element – šoljicu i zrna kafe. Odabrali smo providnu šoljicu, kako bismo još više istakli da se radi o proizvodu napravljenom samo od kafe i ničega drugog.

Pored toga, ovaj vizual je dodatno upotpunjen fontovima u beloj, crvenoj i teget boji, koje na beloj pozadini čine odličan i vidljiv kontrast. Fontovi u čak tri varijante prave zanimljivu kompoziciju i čine ceo vizual zanimljivijim i razigranijim.