active english school

Dizajn Bilborda Active English School

Ovim vizuelnim rešenjem, za našeg klijenta školu stranih jezika ‘Active English School’, hteli smo da postignemo efekat jasnog i informativnog bilborda, koji efikasno i bez suvišnih detalja prenosi poruku.

Pozadina je u plavoj boji, koju veliki broj škola engleskog jezika koristi u svom vizuelnom identitetu, budući da je to jedna od boja zastupljenih u zastavi Ujedinjenog Kraljevstva. Deo teksta je u beloj boji a glavna poruka, koja zauzima centralno mesto, u crvenoj kako bi privukla pažnju potencijalnih đaka ove škole. Na ovaj način svi đaci i studenti, koji se spremaju za polaganje jednog od svetski priznatih ispita, nikako neće moći da ignoriše poruku, već će se u najvećem broju slučajeva raspitati o uslovima i metodologiji učenja u ‘Active English’ školi.

‘100% prolaznost’ je poruka, koju niko ko uči engleski vredno i naporno ne može da preskoči.

U donjem delu vizuala je ‘call to action’ za sve one, koji žele da započnu učenje engleskog jezika, gde smo se trudili da stavimo najvažnije podatke, bez suvišnog komplikovanja.

Kako vizual ne bi bio dosadan i sastavljen samo od informacija i brojeva, treba ga razigrati fotografijama nasmejane dece i mladih, koje će ih dodatno podstaći da se upišu na kurs jezika. Ovde smo se obratili kako najmlađim polaznicima, tako i nešto starijima, kao što su srednjoškolci i studenti, koji se pripremaju za polaganje međunarodno priznatih ispita i nastavak svog školovanja u inostranstvu.

Pored njih sigurni smo da su i svi roditelji, koji su prolazili pored ovog bilborda, znatiželjno pogledali u nasmejana lica dece koja uživaju na časovima engleskog jezika i možda baš u tom trenutku doneli odluku da već sledeće nedelje upišu svoje dete u ovu školu.