google-oglasavanje

Google oglašavanje

Ukoliko želite da se nađete na prvoj strani Google pretraživača, onda postoji samo jedan siguran i brz način da to postignete – Google oglasi. Ukoliko se pitate zbog čega treba odabrati Google Ads za svoje oglašavanje na internetu, onda znajte da odgovor leži u tome što će vaš oglas biti prikazan samo onim korisnicima koji su već zainteresovani za vrstu delatnosti kojom se vi bavite.

Ukoliko potencijalni klijent ili kupac želi da vas pronađe na internetu, velika je verovatnoća da će to učiniti pretraživanjem određenih pojmova na Google pretraživaču. Kako Google kompanija poseduje nekoliko alata, uz pomoć kojih možete unaprediti svoje poslovanje i biti u samom vrhu, onda su plaćene kampanje koje mi možemo kreirati za vas, pravi put do vaše ciljne grupe.

kako-funkcionise-pretraga

Šta je Google oglašavanje?

Oglašavanje preko Google Ads platforme predstavlja, nesumnjivo, najefikasniji i najisplativiji način reklamiranja kompanija i njihovih proizvoda ili usluga na internetu. Suština reklamiranja uz pomoć Google platforme je u tome da onda kada korisnik ukuca određenu ključnu reč u pretraživač, za koju ste vi odlučili da želite da se reklamirate i što bolje pozicionirate, tada će se njemu prikazati vaš sajt u pretrazi. Dakle, baš u trenutku kada je korisniku potreban neki proizvod, vi ćete izaći u pretrazi kao spasonosno rešenje. Dodatna prednost Google oglašavanja je u tome što su efekti kampanje vidljivi vrlo brzo i što se oni mogu izmeriti vrlo precizno, pa ukoliko su potrebne korekcije, moguće ih je napraviti vrlo brzo.

google-prednosti

Prednosti Google oglašavanja

Prednosti oglašavanja na Google platformi su brojne, zbog čega ne čudi da kompanije sve češće biraju upravo ovaj način oglašavanja za sebe, kako bi se što bolje pozicionirale u odnosu na konkurenciju. U nastavku su ključne prednosti korišćenja Google oglasa:

 • Precizno ciljanje željene publike – jako je važno prikazati oglas pravoj ciljnoj grupi, u čemu nam Google pomaže tako što omogućava targetiranje na osnovu interesovanja, lokacije, ali i na osnovu toga što je određeni korisnik interneta već posetio vaš sajt,
 • Reklamiranje na osnovu lokacije (lokalno i globalno) – targetiranje korisnika je moguće uraditi toliko precizno da se može ciljati na određeni kraj u kome se kompanija nalazi, zatim na grad, region, pa i načitavu zemlju i šire,
 • Konstantna kontrola troškova – Google dozvoljava pravljenje dnevnih i mesečnih budžeta, koje je moguće korigovati u skladu sa rezultatima kampanje, a pored toga je važno naglasiti da se reklama plaća samo onda kada neko vidi u pretrazi vaš sajt i onda klikne na link,
 • Merljivi rezultati – svi segmenti kampanje se mogu izmeriti, zbog čega je Google i toliko popularan kod kompanija, pa one mogu precizno da vide koliko je klikova bilo, koliko impresija ili koliko konverzija.
prednosti

Koje sve Google kampanje možemo da pokrenemo?

Google platforma pomaže kompanijama iz različitih oblasti da se pozicioniraju na internetu i tržištu. Google kampanje najčešće koriste biznisi koji nude proizvode i usluge poput lekarskih ordinacija, agencija za nekretnine, rent-a-car servisa, prodaje PVC stolarije itd. O vrstama kampanja, odnosno gde se one sve mogu pokrenuti čitajte u nastavku.

Google oglasi (reklamiranje u pretraživaču)

Google Ads se kreiraju na osnovu zadatih ključnih reči, pri čemu firma koja se reklamira- oglašivač na osnovu odabranih fraza učestvuje na aukciji, sa drugim konkurentima koji se takođe nadmeću za istu ključnu reč. Svi oni žele da se što bolje pozicioniraju u pretrazi na Google-u, zbog čega mu plaćaju za svaku posetu sajtu koja stigne preko ovog pretraživača. Ipak, pozicija sajta ne zavisi samo od toga koliko se plaća, već i od optimizovanosti landing stranice i kvaliteta reklame.

google-reklamiranje-i-vrste-reklama

Google display oglasi

Ove kampanje omogućavaju kompaniji da dopre i do kupaca koji ne koriste pretraživače, već su često posetioci društvenih mreža i različitih sajtova. Oglas može biti u vidu teksta, slike/vizuala ili video banera. Na najčitanijim medijskim portalima kod nas, poput B92, Mondo, Blica mogu se uočiti multimedijalni baneri sa reklamama.

Google remarketing

Remarketing kampanje su najbolji način da se obratite korisnicima koji su već posetili vaš sajt, ali nisu napravili konverziju. Na taj način ih možete podsetiti na vašu ponudu i da ih dodatno podstaknete na kupovinu, čime ćete povećati stepen konverzije na vašem veb-sajtu ili internet prodavnici.

google-klik

YouTube reklame

Vlasnik YouTube-a je Google, zbog čega je reklamiranje dozvoljeno i na ovoj platformi. Način na koji je zamišljen YouTube diktira i vrstu sadržaja koji će biti prikazan u reklamnoj kampanji na ovom kanalu, pa su tako video oglasi koji traju od nekoliko sekundi do nekoliko minuta, dominantan format. Prednost korišćenja ovog kanala za oglašavanje je ta da oglašivač ulazi u interakciju samo sa korisnicima koje ta reklama zaista i zanima, dok svi oni koji je preskoče ne utiču na naplatu reklame.

googl-oglasi

Usluge Google oglašavanja koje nudi Titan dizajn

 • Kreiranje i optimizacija kampanje,
 • Predlog i ključnih reči,
 • Izrada tekstova oglasa, vizuala za banere i sl,
 • Aktiviranje, pauziranje i reaktivacija oglasnih kampanja,
 • Praćenje reklamne kampanje i podešavanje parametara u skladu sa rezultatima,
 • Izmena ili dopuna ključnih reči u kampanji,
 • Kreiranje detaljnih izveštaja sa analizom i statistikama kampanja, kao i sa izveštajem o učinku svake ključne reči ili oglasne grupe.
sta-sve-nudi-titan-dizajn

Zbog čega treba da odaberete Titan dizajn za vašeg partnera u Google oglašavanju?

 • Google Ads kampanje zahtevaju puno vremena, posvećenosti i znanja. Tim Titan dizajna ima sve tri komponente i spreman je da se u potpunosti posveti svakom klijentu. Kako nijedna kompanija nije nalik nekoj drugoj, tako ni naš pristup ne može biti isti za sve, što znači da svaka kampanja koju kreiramo na Google Ads-u je u potpunosti prilagođena klijentovim potrebama. To se odnosi na kako na ključne reči, tako i na dinamiku oglašavanja i druge pojedinosti.

  Naš tim ima dugogodišnje iskustvo u izradi Google Ads kampanja i sertifikovani su za njihovo kreiranje i optimizovanje. Ukoliko želite da pokrenete Google kampanju, koju će voditi tim profesionalaca i koji će vam omogućiti ostvarenje maksimalnih rezultata kada su konverzije i ciljane posete u pitanju, onda je agencija Titan dizajn pravo mesto za vas.

  Na jedan klik ste do uspeha! Dozvolite da se upoznamo sa vašim biznisom, uradimo analizu konkurencije, odaberemo relevantne ključne reči za vas i kreiramo pobedničku kampanju.